Mainos

Tämä vanhan miehen kirjoitus saattaa olla paras kuulemasi kuvaus surusta – oletko samaa mieltä?

Läheisen menettäminen ja sen tuoma suru tulevat jokaisen kohdalle jossain vaiheessa elämää. Iäkkäämpi mies kirjoitti osuvasti surusta selviämisestä Reddit-palvelussa.

Reddit-palvelussa eräs käyttäjä oli kokenut suuren menetyksen ja kirjoitti sivustolle avunpyynnön.

– Ystäväni kuoli äskettäin. En tiedä, mitä tehdä, hän sanoo.

Eräs iäkkäämpi käyttäjä kuitenkin kirjoitti koskettavan vastauksen lohdutukseksi. Läheisen kuolema on jotain, minkä kaikki kokevat jossain vaiheessa elämää. Se on osa ihmisenä olemisen taakkaa ja yksi vaikeimmista asioista, minkä elämän varrella voi kohdata.

– Olen vanha mies. Olen elänyt pidempään kuin moni muu, jonka olen tuntenut tai jota olen rakastanut, mies aloittaa.

– Olen menettänyt kavereita, parhaita ystäviä, tuttavia, työkavereita, isovanhempia, äidin, sukulaisia, opettajia, oppilaita, naapureita ja monia muita tuntemiani ihmisiä. Minulla ei ole lapsia, joten en voi kuvitellakaan kuinka suurta kärsimystä lapsen menettäminen tuottaa, mies lisää.

Mies jatkaa, että läheisen menettäminen sattuu joka kerta, eikä hän halua edes tottua siihen tuskaan. Menetyksen jättämät arvet ovatkin hänen mielestään testamentti suhteesta ja rakkaudesta näitä menetettyjä kohtaan.

Surua voi verrata laivan haaksirikkoon

Hän käyttää haaksirikkoa vertauskuvana sille, miten suru vaikuttaa ihmisten elämään.

– Kun laiva on uppoamassa, sitä tuntee aluksi hukkuvansa. Kaikki ympärilläsi muistuttaa laivan kauneudesta ja upeudesta, mutta sitä voi vain yrittää pysyä pinnalla ja tarrata kiinni johonkin tuttuun, mies kuvailee.

Hän kertoo, kuinka aallokko on aluksi korkeaa ja vyöryy päälle armotta. Pikkuhiljaa aallot eivät tule enää yhtä tiuhaan ja lopulta ne eivät ole yhtä korkeitakaan.

– Uskokaa, kun vanha mies sanoo, että aallokko ei tyynny lopullisesti koskaan. Mutta sen keskellä oppii selviytymään, mies toteaa.

– Sillä uusia haaksirikkoja tulee aina.


Lähteet: Scary Mommy, Reddit

***

6:32

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.