Nuhjuisen oliivinvihreän Porschen hinta nousi pilviin – Silta-sarjan tähti: "Olemme täysin häkeltyneitä"

2:41

Ruotsalais-tanskalaisessa Silta-rikossarjassa neljän tuotantokauden ajan Porsche-fanaatikkoja ilahduttanut 911S on huutokaupattu ennakkoon arvioitua kovempaan hintaan.

Pääkuvan video

Lähikuvissa Saga Norénin Porsche 911S 1977

Oliivinvihreä, vuosimallin 1977 Porsche 911S Coupe, joka tähditti myös Suomessa suosittua nordic noiria, on löytänyt uuden omistajan Goodwood Festival of Speed -tapahtumassa järjestetyssä huutokaupassa.

Sofia Helinin näyttelemän rikostutkijan Saga Norénin autona runsaasti ruutuaikaa saanut Porsche myytiin perjantaina 125 000 punnan eli noin 140 000 euron hintaan. Summa lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen. Auton lopullista myyntihintaa voidaan pitää yllättävänkin korkeana, sillä sen arvioitiin menevän kaupaksi noin 30 000 punnalla.

– Olemme täysin häkeltyneitä. Emme ajatelleet saavuttavamme mitään tällaista, mutta tarjoukset vain nousivat, autolla runsaasti viime vuosina ajanut Helin kertoo.

Autosta oli ilmaissut kiinnostuksensa parisenkymmentä potentiaalista ostajaa.

Kulttiautoksi kulttiautojen joukkoon

Hieman jo rähjääntynyt ja varsin mitäänsanomattoman värinen (Jager Grun) Porsche sai runsaasti faneja jo Sillan ensimmäisen, vuonna 2011 ensiesitetyn, tuotantokauden aikana. Sittemmin siitä on muodostunut todellinen kulttiauto, johon katsojat ovat rakastuneet ympäri maailman. Sarjaa on esitetty yli 100 maassa.

Huutokauppakamari Bonhamsin edustajan mukaan Saga Norénin 911S painii samassa sarjassa Komisario Morsen Jaguar Mark 2:n, Dukes of Hazzardin Dodge Chargerin sekä Miami Vicen Ferrari Testarossan kanssa.

Jenkeistä tuotu

Vaikka auto istuikin synkähkön rikossarjan visuaaliseen ilmeeseen kuin nakutettu, on se päitäkääntävä ilmestys myös sellaisenaan. Autossa on 2,7-litrainen turbokone.

Auto on tuotu San Franciscosta Ruotsiin vuonna 2009. Länsinaapurissamme autolla on ollut kolme omistajaa, joista viimeisin oli tuotantoyhtiö Filmlance International.

Auton huutokaupasta saatu tuotto lahjoitettiin kansainväliselle WaterAid-järjestölle, joka työskentelee puhtaan veden ja paremman hygienian puolesta maailman köyhimmillä alueilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja