Mainos

Tämä tieto todella lisää tuskaa: Näin oksettavan paljon bakteereja vesipullossasi on

Vesipullossa voi olla enemmän bakteereja kuin käytetyssä koiranlelussa.

Koska viimeksi pesit vesipullosi? Takaamme, että tämän luettuasi haluat pestä sen heti!

Urheiluasiantuntija Treadmill Reviews keräsi näytteitä urheilijoiden käyttämistä, uudelleentäytettävistä vesipulloista. Kuten voi kenties arvata, tulokset eivät olleet ilahduttavia: neliösenttimetriä kohti pullossa oli 300 000 kolonisoivaa bakteeriyksikköä. Tulos kuulostaa käsittämättömältä, mutta pullon likaisuuden ymmärtää kuullessaan, että käytetyssä koiranlelussa luku on alle 3000.

Eniten bakteereja oli pulloissa, jotka kierretään auki, joissa on puristettava eli niin sanottu sporttikorkki tai joissa korkki liu’utetaan auki. Vähemmän bakteereja oli pulloissa, joissa juominen tapahtuu pillin kautta. Tämäkin pullo tosin oli melkein yhtä likainen kuin julkinen vessa, muistuttaa bustle.com.

Treadmill Reviewsin selvitys ei ollut varsinainen tieteellinen tutkimus. Samaa aihetta on kuitenkin tutkittu vuonna 2002: Canadian Journal of Public Health -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa testattiin koululaisten juomapulloja, joista lähes kaksi kolmasosaa sisälsi enemmän bakteereja kuin juomavedessä sai maan säädösten mukaan olla.

Bakteereja siirtyy pulloon myös silloin, kun se seisoo huoneenlämmössä, tai kun suuhun otettua vettä valuu takaisin pulloon.

Paniikkiin ei ole syytä, sillä bakteereja joutuu kehoomme usein, ja useita erilaisia teitä. Kaikkeen, mihin suu koskee, siirtyy myös bakteereita. Mitä vähemmän suuhun koskettavaa pinta-alaa pullossa siis on, sitä vähemmän bakteerit pääsevät villiytymään.

Pese pullosi päivittäin joko tiskikoneessa tai käsin saippualla, pulloharjalla ja kuumalla vedellä. Teräspullossa bakteerit viihtyvät huonommin kuin muovisessa.

***

0:40

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.