Mainos

Tämä teinisurman epäillystä tiedetään: "Miellyttävä ja hyvä kaveri"

Koko Suomea järkyttäneestä 15-vuotiaan tytön surmasta ei vielä tiedetä paljoakaan. Surmasta on kulunut nyt reilu viikko ja taposta epäillyn, 15-vuotiaan tytön taustoista on selvinnyt jonkin verran.

MTV Uutiset kokosi yhteen, mitä Seinäjoen teinisurmasta epäillystä 15-vuotiaasta tytöstä tiedetään.

Tausta

Epäilty on täyttänyt 15 vuotta maaliskuun lopussa. Hänen kotitaustansa oli kunnossa ja hän asui Seinäjoella Joupin omakotialueella. 

Koulu

Epäilty opiskeli Seinäjoen lyseossa kahdeksannella luokalla. Epäilty ja uhri olivat koulukavereita. Epäilty menestyi koulussa hyvin, Ilta-Sanomien tiedon mukaan hänet olisi palkittu koulumenestyksestä jopa stipendillä. Epäilty jatkaa koulunkäyntiään nyt tutkintavankeudessa.

Luonne

15-vuotiasta epäiltyä on kuvailtu tuttavapiirissä miellyttäväksi ja hyväksi kaveriksi. Epäilty on käyttäytynyt kuulusteluissa asiallisesti ja rauhallisesti. Tutkinnanjohtajan mukaan toistaiseksi ei ole ollut viitteitä siihen, että epäillyllä olisi ollut mielenterveysongelmia.

Kaverit

Epäilty ja 15-vuotias uhri olivat keskenään kavereita, mutta eivät kuitenkaan parhaita ystäviä. Epäillyllä oli Facebook-tilillään lähes 300 kaveria ja useita kuvia myös Instagram-kuvapalvelussa. Epäillyn sosiaalisen median tilit on nyt poistettu, mihin tutkinnanjohtaja löytääkin luonnollisen syyn.

– On varsin ymmärrettävää, että omaiset haluavat poistaa tilit. Epäillyllä ei ole kiinniottamisen ja vangitsemisen jälkeen ollut pääsyä nettiin, joten omaiset ovat tehneet palveluihin peruutuspyynnön, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Esa Uusi-Kakkuri sanoo.

Uusi-Kakkurin tietojen mukaan epäillyn sosiaalisen median tileillä ei ole ollut häirintää, jonka vuoksi sivut olisi jouduttu sulkemaan poliisin toimesta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.