Tämä tarina oli liikaa! Älä kerro ystävällesi kaikkea

TMI, Too Much Information, suomeksi siis "enemmän kuin haluat tietää". Kolme AVAlaista naista jakoi tarinansa siitä, milloin veteen piirretty viiva ystävysten keskenään jakamista seksisalaisuuksista, tarinoista ja juoruista ylitettiin. Haluaako kukaan kuulla kaverinsa seksielämästä?

"Kestän kuulla aika paljon, mutta kun paras ystäväni alkoi kertoa, miten ja missä asennossa hän laittoi emätinpuikkoa, totesin, ettei me kyllä olla ihan noin hyviä ystäviä! Myös se kerta, kun hän kertoi, miten runneltu hänen klitoriksensa oli veljeni (!) käsittelyn jäljiltä, oli minulle aivan liikaa."

Nainen, 28

"Eräs ystäväni julkaisee Facebookissa päivityksiä esimerkiksi siitä, millaista pornoa sillä hetkellä katsoo. Hän myös kertoo, mitä filmeissä tapahtuu. Tällaisia ns. häiritseviä päivityksiä on myös muunlaisia. Vaikka hänellä onkin oikeus julkaista omissa statuksissaan ihan mitä haluaa eikä asia minulle kuulu, joskus mietin, miksi näitä asioita pitää jakaa kaikille."

Nainen, 27

"Rakas lapsuudenystävääni on jonkinlaisen uuden seksuaalisen heräämisen myötä alkanut jakaa minulle todella yksityiskohtaisia tarinoita hänen ja kumppaninsa seksikokeiluista. Olemme tunteneet iltapäiväkerhosta lähtien ja koen hänet jonkinlaisena sisarena itselleni, joten en halua kuulla likaisia tarinoita erilaisten asentojen kokeilemisesta tai kiihotustilan laadusta... En oikein tiedä, miten sanoisin hänelle, että en yksinkertaisesti halua kuulla, mutta jotain on tapahduttava – ja pian! Normaalisti minua ei häiritse edes seksiasioista jutustelu, mutta tässä tapauksessa se on liikaa. Ei kukaan halua kuulla siskonsa sänkyhommista – vai haluaako muka?"

Nainen, 30

Kysyimme AVAlaisilta, mihin he vetäisivät rajan: Oliko ystävän yksityiskohtaisilla seksitarinoilla repostelu liikaa – vai täysin normaalia kaverisuhdekäyttäytymistä? Noin 57 prosenttia vastasi, ettei haluaisi kuulla yksityiskohtia ystävänsä seksielämästä ja noin 43 prosenttia oli valmis kuulemaan myös tällaisista asioista.

Todella kiusallista

Yli tuhannesta vastaajasta 57 prosenttia ei halunnut kuulla ystäviltään heidän seksielämästään. Miksi? Lue!

"Paras ystäväni kertoo koko ajan jotain omasta seksielämästään ja hän seurustelee veljeni kanssa. On todella kiusallista kuunnella juttuja oman sukulaisensa petipuuhista. Kaveripiirissäni se tuntuu olevan aika yleinen puheenaihe niin naisilla kuin miehilläkin."

"Joskus kaverit saattavat kertoa jotakin ja silloin tekisi mieli vain laittaa sormet korviin ja huutaa. Itselläni on ongelmia seksielämässä, sekä fyysisellä, että henkisellä puolella, ja ystävättärieni tarinat saavat minut usein ahdistumaan ja tuntemaan itseni surkeaksi. Alan automaattisesti peilata muiden seksikokemuksia omiini ja koen suuria paineita pelkästään kuunnellessani."

"Paras ystäväni alkoi seurustella meidän molempien vanhan kaverin kanssa. En todellakaan halua tietää, millainen tämä kaveri on sängyssä, vaan pitää suhteeni häneen edelleen täysin kaverillisena! Ei mitään yksityiskohtaista tietoa, kiitos! Harmi, että ystäväni ei näytä tajuavan tätä, vaan kertoilee avoimesti heidän intiimeistä hetkistään."

"Tulee vain mieleen, mitä tämä kertoja tahtoo tietää minun yksityisestä seksielämästäni, jos kertoo ensin itse. Johtaa lähinnä vaivautuneeseen tilanteeseen. Eri asia, jos ystävä on todella tuttu ja läheinen pitkältä ajalta, mutta kannattaa erottaa se todellinen ystävä – tai kyläläiset voivat tietää pian paremmin kuin sinä itse, mitä makuuhuoneessasi tapahtuu."

"Hyvin pintapuolisesti ystävien kanssa puhutaan keskenämme seksielämästämme, mitään yksityiskohtia ei todellakaan jaeta. Minun ja mieheni makuukamariasiat eivät kuulu kenellekään muulle kuin meille kahdelle. Se on mielestäni myös toisen kunnioittamista suhteessa. Nykypäivänä tolkun raja on hämärtynyt niin monella, yksityisyydestä täytyy osata myös pitää kiinni."

Asioista pitää puhua jonkun kanssa

43 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että myös seksiasioista oli hyvä puhua jonkun, vaikka läheisimmän ystävän kanssa. Ja seksitarinoita jakaessa saattaisi sitä paitsi saada vihiä myös siihen, miten parantaa omia petipuuhiaan.

"Totta kai. Seksi on puheenaihe siinä missä muutkin. Sitä paitsi on kiva jakaa kokemuksia, ja ties vaikka saisi jotain uutta ideaa omaankin suhteeseen."

"Totta kai! Ei ehkä baarisuhteessa tapahtuvasta seksistä, mutta kun olin sinkku, jaettiin kavereiden kanssa kokemuksia. Ei tietenkään liian yksityiskohtaisesti, mutta tyyliin: kenen kanssa? missä? mitä seurasi? oliko kivaa? Kuuluu mielestäni läheisten tyttökavereiden ystävyyteen! Muutenhan tyttöjen illat olisi ihan tylsiä, jos miehistä ei puhuttaisi ;) Enemmän ihmettelen sellaisia kavereita, jotka ovat liian siveellisiä."

"Nykyään seksi ei ole enää samanlainen tabu kuin ennen ja se on iso osa ihmisten elämää. Olen itse avoin ihminen, joten onneksi minulla on pari ystävää, jotka ovat myöskin avoimia seksielämästään. On kiva kertoa omia vinkkejään ja saada heiltä myös vinkkejä siitä, millä piristää seksielämäänsä!"

"Jos pystyy kertomaan yksityiskohtia, se kertoo että luottaa ystäväänsä."

"En kaikkien ystävien, mutta muutaman harvan ja valitun. On tärkeätä, että on joku jonka kanssa voi puhua asiasta kuin asiasta ja vastavuoroisesti voi kertoa ystävälle omatkin yksityiskohtansa."

AVAn kyselyssä annettiin yhteensä 1107 ääntä.

Lue myös:


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja