Kivuttomasti eroon rasittavasta ystävästä – lue vinkit

Avio- ja perheterapeutti Jason Price kertoo vinkit rasittavan ja energiaa vievän ystävyyden kivuttomaan päättämiseen.

Onko sinulla ystävä, joka vie kaiken energiasi, sekoilee bileissä jatkuvasti tai saa omituisia raivokohtauksia? Saatat haluta ottaa eron ystävästäsi – mutta miten se tehdään? Timeoutchicago.com selvitti, kuinka ystävä "jätetään".

Onko kaikki menetetty?

Jos ystäväsi toistaa tiettyä kaavaa tai sortuu aina samoihin tekoihin, suhteen voi kenties vielä pelastaa, eikä "eron ottaminen" ole tarpeen. Avio- ja perheterapeutti JasonPricen mukaan on parasta tavata ystävä ja kertoa, että haluat keskustella jostakin hänen kanssaan.

– Kun olet ystävän seurassa, kysy häneltä, voitko kertoa, mitkä asiat hänen käytöksessään ärsyttävät sinua ja mitä asioita toivoisit hänen muuttavan yhdessä sinun kanssasi, Price kuvaa.

Kysy myös ystävältäsi, onko sinun käytöksessäsi jotakin, mikä ärsyttää häntä. Ole valmis kuulemaan epämiellyttävä totuus!

Kun keskustelu on ohi, Price painottaa tulevaisuuden suunnittelemisen tärkeyttä. Muista kysyä ystävältäsi, mitä aiotte tehdä asioille nyt. Keskustelkaa esimerkiksi siitä, saatko puuttua ystäväsi ongelmakäyttäytymiseen, jos sitä ilmenee. Jos saat luvan, korjaa ystäväsi käytöstä aina kahden kesken, äläkä aloita kohtausta ihmisjoukon edessä. Pyydä ystävääsi tekemään samoin sinulle!

Jos ystävän toiminta ei muutu ja ero on kaikista toimistasi huolimatta edessä, kokeile näitä Pricen neuvoja!

Ole suora

– Kun yrität ottaa eron ystävästäsi, sinun täytyy olla hyvin selkeä ja ytimekäs selittäessäsi, miksi päätät ystävyyden. Jos keksit tekosyitä ja annat hailakan selityksen, on todennäköistä, että koet enemmän syyllisyyttä eikä ystäväsi usko sanojasi vaan haluaa lisää vastauksia, Price kuvaa.

Älä ylianalysoi

– Mitä kauemmin keskustelette asiasta, sitä monimutkaisempaa kaikesta tulee. Epäonnistuneessa suhteessa yritys ymmärtää voi muuttua tavaksi pitkittää eroa, Price toteaa.

– Käytät tunteja vastatessasi miksi-kysymyksiin, vaikka ystäväsi ei todellisuudessa edes kuuntele. Hän kuulee päässään vain "etkö enää tykkää minusta?" -mantran.

Älä kommunikoi

– Ihminen, josta erosit, saattaa yrittää tavoittaa sinua, ja se voi olla manipuloinnin keino.Säilytä etäisyys häneen, Price sanoo.

Lue myös:


AVA

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja