Tämä suomalainen sivusto kerää tuhansia kävijöitä maailmalta

Syöpäjärjestöjen julkaisema Röökikroppa-sivusto herättää kiinnostusta maailmalla. Tupakan vaaroja käsittelevällä sivustolla on kävijöitä aina Pohjois- ja Etelä-Amerikasta saakka.

Röökikroppa-sivusto vie seikkailulle tytön ja pojan elimistöön. Nuorille suunnatulla sivustolla näytetään vakavien sairauksien lisäksi haittoja, joita nuori tupakoitsija voi havaita itsessään. Röökikroppa.fi-sivusto on kerännyt kuukauden aikana maailmanlaajuisesti noin 3,5 miljoonaa kävijää, joista 145 000 on Suomesta. Käyntejä sivustolla on yhteensä jo yli kuusi miljoonaa.

Sivusto paljastaa muutokset elimistössä

Sivustolla sukelletaan ihon alle ja katsotaan, mitä tupakka tekee esimerkiksi keuhkoille, sikiölle ja sukupuolielimille. Samalla saa tietoa siitä, miten tupakointi laskee viehätysvoimaa ja jopa vaarantaa erektion.

– Nuorille on tarpeen löytää koko ajan uusia ja innovatiivisia tapoja viestiä tupakoinnin vaaroista. Röökikroppa edustaa tällaista uuden tyyppistä, vahvasti visuaalisuuteen ja toiminnallisuuteen perustuvaa työvälinettä, kertoo Suomen Syöpäyhdistyksen kehittämispäällikkö Virve Laivisto.

Sivusto on pian myös saksaksi

Sivustoa käytetään muun muassa kouluissa terveystiedon opetuksessa. Se toimii suomen, ruotsin ja englannin kielellä ja suuren kiinnostuksen vuoksi myös saksankielinen versio on tekeillä.

Lue lisää:

MTV3 Koti:

Kuva: Shutterstock

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat