Mainos

Tämä se vasta on asiakaspalvelua - juna-asema vain yhden matkustajan käytössä

Kyu-Shiratakin juna-asema on ollut vuosien ajan yhden ainoan vakituisen matkustajan käytössä Hokkaidon saarella Japanissa, The Atlanticin sivusto Citylab kertoo.

Hokkaidon rautatieyhtiö on pitänyt vähällä käytöllä olleen pysäkin toiminnassa sitä käyttävän koululaisen vanhempien pyynnöstä.

Aseman käyttöaste on laskenut hurjasti sen syrjäisen sijainnin ja rahtiliikenteen loppumisen vuoksi. Hokkaidon maaseudulla kulkeneita reittejä on viime vuosikymmenien aikana karsittu kymmenittäin.

Japanissa junayhteydet ovat monille opiskelijoille tärkeitä. Ilman niitä syrjäseuduilta kouluun kulkeminen vaikeutuisi huomattavasti.

Opiskelijan vanhemmat ovat olleet yhteydessä junayhtiöön, joka onkin luvannut pitää aseman toiminnassa maaliskuuhun saakka, jolloin aseman ainoa käyttäjä valmistuu koulusta.

Yhtiön ystävällinen ele yksittäistä matkalaista kohtaan on kirvoittanut ylistäviä kommentteja.

– Juuri tätä tarkoittaa hyvä, ruohonjuuritasolle ulottuva johtaminen. Jokainen kansalainen on tärkeä. Yhtäkään lasta ei unohdeta, Kiinalaisen CCTV -televisioyhtiön Facebook-sivuilla kommentoidaan

Japanin vanhat syrjäiset junayhteydet kärsivät alhaisesta käyttöasteesta, sillä uudet ja nopeammat linjat ovat levittäytyneet myös hiljaisemmille alueille. Myös maan ikääntyvä kansa ja sen mukanaan tuomat lieveilmiöt, kuten alueiden autioituminen ja työikäisen väestön väheneminen ovat vaikuttaneet asemien hiljenemiseen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.