Tältä näyttää Murmanskissa romahtanut rautatiesilta – yhteydet kaupunkiin ovat poikki: "Murmansk on suljettu"

0:40
Katso videolta, miltä Murmanskin sillalla näyttää romahduksen jälkeen.

Kuolajoen tulvavedet romahduttivat rautatiesillan Murmanskissa Venäjällä. Jäämeren rantakaupunkeihin lukeutuvan Murmanskin kaupunkiin junayhteydet muualta Venäjältä ovat poikki.

Romahdus sai alkunsa, kun yksi sillan viidestä paalusta romahti toukokuun lopulla tulvien vuoksi, kertoo venäläinen Meduza-sivusto. Tämä johti pilarin kannen ja koko sillan romahtamiseen.

Silta on 90 vuotta vanha, mutta sitä kunnostettiin vuonna 2014.

"Vaunut ovat seis"

Sillan läpi kulkeva rautatie on erittäin tärkeä tarvittavien hyödykkeiden kuljetuksessa kaupunkiin. Tämä on aiheuttanut huolta paikallisille yrityksille ja asukkaille.

Murmansk on tunnettu suurena teollisuuskaupunkina, ja siellä sijaitsee iso rahtisatama. Monet alukset onkin jouduttu ohjaamaan muihin satamiin, sillä junayhteys Murmanskin kaupungista on poikki. Paikallinen yritys Murmanskissa kertoo venäläiselle Interfax-lehdelle, että tavaroiden kuljetuksen kannalta tilanne on huolestuttava.

– Vaunut ovat seis. Murmansk on suljettu.

Murmanskin alueen kuvernöörin Andrei Tsibitsin mukaan siltaa ei pystytä uudelleenrakentamaan täysin ennen lokakuuta. Kuitenkin tilapäisen rautatieyhteyden on määrä aloittaa operointi kesäkuun 23. päivään mennessä. 

Kuusi vuotta sitten tehdystä kunnostuksesta on aloitettu myös rikostutkinta, jossa yritetään selvittää tehtiinkö kunnostus asianmukaisesti.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja