Tämä ruma taklaus kuohuttaa salibandyfinaaleissa – maajoukkueen tähtipelaajalta tyly avautuminen pelikiellosta

Tästä taklauksesta Nico Salolle yhden ottelun pelikielto 0:25
Nico Salolle yhden ottelun pelikielto viidennen finaalin taklaustilanteesta.

Tampereen Classic ja Nokian KrP kohtaavat maanantaina kuudennen kerran miesten salibandyn F-Liigan finaalisarjassa. Ottelusarja on Classicin komennossa 3–2 ja mestaruus näin ollen katkolla tamperelaisille.

Krp onnistui murtamaan hallitsevan mestarin ensimmäisen ottelupallon perjantaina Tampereella. Ottelu päättyi vierasjoukkueen 8–6-voittoon.

Vierasryöstö ratkesi salibandykansaa puhuttaneeseen tilanteeseen. Kolmannessa erässä Classicin Nico Salo taklasi Nokian Joona Rantalaa päähän ja sai tilanteesta viiden minuutin väkivaltaisuusjäähyn.

Ylivoimaa vierailijat eivät jättäneet hyödyntämättä ja iskivät pallon kahdesti Classic-verkkoon.

Kotilainen otti tilanteeseen kantaa Twitterissä

Salibandyn pääsarjojen kurinpito tutki Salon taklauksen ja lopputuloksena maajoukkuehyökkääjälle langetettiin yhden ottelun pelikielto. Hyökkääjä on siis sivussa illan kuudennesta finaalista.

Tuomio on puhuttanut myös sosiaalisessa mediassa. Voimakkaista kannanotoistaan tunnettu maajoukkuetähti Peter Kotilainen kommentoi tuomiota Twitterissä sävyyn, joka antaa ymmärtää että Classicin pelaajana Salo säästyi pidemmältä pelikiellolta.

Classicin ja KrP:n kuudes finaali tänään klo 18:30 alkaen. Mahdollinen seitsemäs ottelu pelataan keskiviikkona.