Classic jo kuudetta kertaa peräkkäin miesten salibandyfinaaleissa – TPS:n voitto karkasi neljä sekuntia ennen loppua

Tampereen Classic eteni Nokian KrP:n seuraksi salibandyn miesten F-liigan finaaleihin. Classic kaatoi TPS:n kuudennessa välierässä rangaistuslaukauskilpailun päätteeksi 5–4 ja vei sarjan nimiinsä 4–2.

TPS oli kotikaukalossaan lähestulkoon koko ottelun ajan niskan päällä. Eero Jalo vei turkulaiset johtoon avauserän kuudennella minuutilla. Albert Koskisen tasoitusmaali erän loppupuolella lämmitti Classicia vain lyhyesti, kun Janne Hoikkanen vei TPS:n uudestaan johtoon jo puolisentoista minuuttia myöhemmin.

Tämän jälkeen TPS pysyi voitonsyrjässä kiinni aina varsinaisen peliajan viimeisille sekunneille saakka. TPS-vahti Oskari Fälden pudotti Mikko Leikkasen lähettämän kaaripallon eteensä, ja Eemeli Salin putsasi 4–4-tasoituksen ajassa 59:56.

Jatkoaika mentiin maaleitta, joten ratkaisu haettiin rangaistuslaukauskisasta. Classicilta onnistuivat kolmannessa parissa laukonut Ville Lastikka ja neljännessä parissa laukonut Leikkanen. TPS ei onnistunut ohittamaan Lassi Torisevaa kertaakaan, ja näin Classic lunasti itselleen finaalipaikan.

Tamperelaiset ovat voittaneet Suomen mestaruuden viisi kertaa putkeen vuodesta 2016 lähtien. Keväällä 2020 mitalit jäivät jakamatta koronatilanteen vuoksi. Classicin lisäksi vain SSV on voittanut mestaruuden viidesti peräjälkeen. Helsinkiläisten kultaputki ulottui keväästä 2007 kevääseen 2011.

TPS kohtaa perjantaina Espoossa pelattavassa pronssiottelussa Oilersin.