Tämä ravintola korvaa Chez Dominiquen – "hiekkalaatikolla on uudet kingit"

Ovensa sulkeneen kahden Michelin-tähden ravintola Chez Dominiquen tiloissa alkaa toimia ainakin hetkellisesti uusi ravintola.

Suomen ainoan kahden Michelin-tähden ravintolan Chez Dominiquen tiloissa Helsingin Rikhardinkadulla alkaa toimia uusi ravintola. Ravintolatoimintaa alkavat pyörittää nuoret kokit Eric Räty ja Toni Toivanen.

Toivanen ja Räty työskentelivät aiemmin Chez Dominiquessa ja olivat ravintolan viimeisen aukiolokuukauden ajan vetovastuussa sen toiminnasta. Räty on aiemmin työskennellyt kolmen Michelin-tähden Aqua-ravintolassa Saksan Wolfsburgissa. Toivanen on puolestaan kierrellyt suomalaisia huippuravintoloita ja hakenut oppia myös Sveitsistä.

Hans Välimäki ohjailee leikkejä

Kaksikon Chez Dominiquen tiloihin avautuva ravintola Sandlådan on avoinna aikavälillä 1.11.-31.12.2013.

– "Mun faija on vahvempi ku sun" on ehkä subjektiivinen väite... mutta ei ripustauduta siihen. Oleellista on se, että nyt hiekkalaatikolla on uudet kingit. Chez Dominiquen laitettua pillit pussiin, keittiön (ja salin) ovat vallanneet kaksi nuorta ja lahjakasta keittäjää. "Isi" antoi luvan – ja yrittää vähän ohjailla leikkejä – mutta pojat ei taida kertoa kaikkea, se on vaan tultava kokemaan itse, ravintolan nettisivuilla kerrotaan.

Tekstin ja mainosvideon perusteella ravintolan takapiruna toimiikin Chez Dominiquen entinen keittiömestari Hans Välimäki.

Ravintola Sandlådanin hintataso on edeltäjäänsä Chez Dominiquea huokeampi. Kolmen ruokalajin menua tarjoillaan hintaan 49 euroa ja viiden ruokalajin menua hintaan 79 euroa.

Chez Dominique sulki ovensa lokakuun alussa

Keittiömestari Hans Välimäkiilmoitti elokuussa Chez Dominiquen vetäytyvän määrittelemättömäksi ajaksi tauolle ja ravintolan olevan viimeistä kertaa auki 5. lokakuuta 2013.

– Nyt on aika tehdä muuta. Keittämisestä en kuitenkaan pidä taukoa. Rakastan keittämistä, ja aion vedellä isosti ja komeasti täysin uusien haasteiden parissa, joista kerron myöhemmin. Kiitos, kumarrus ja tuduluu kaikille Chez Dominiquessa viihtyneille. Nähdään ainakin Midhillissä ja kuten aiemmin mainitsin, niin muutakin on tulossa. Chez Dominique palaa vielä. Aika näyttää miten, missä ja milloin, Välimäki kommentoi lopettamispäätöstä elokuussa.

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja