Tämä palkinto Lewis Hamiltonilta vielä puuttuu – F1-tähti ehdolle jo kuudennen kerran

F1-sarjan kuusinkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin palkintokaappi on täynnä jos jonkinlaisia pokaaleita. Yksi häneltä kuitenkin puuttuu.

Hamilton ja hänen tallinsa Mercedes ovat ehdolla Laureus-palkintogaalassa, eli niin sanotussa urheilumaailman omassa Oscar-gaalassa.

Hamilton on ehdolla ”vuoden urheilijan” -kategoriassa. Britille ehdokkuus on jo kuudes (aiemmat 2009, 2015, 2016, 2018 ja 2019).

Voittoja? Ei yhtään.

F1-kuskeista ainoastaan Michael Schumacher ja Sebastian Vettel ovat saaneet kyseisen kunnian.

Hamilton saa kovaa kilpailua ympäriltä, sillä hänen lisäksi ehdolla ovat MotoGP:n mestari Marc Marquez, maagisen kahden tunnin rajan rikkonut maratoonari Eliud Kipchoge, golf-ikoni Tiger Woods, maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi valittu Lionel Messi ja tenniksen maailmanlistan ykkönen Rafael Nadal.

Mercedes on puolestaan ehdolla ”vuoden joukkue” -kategoriassa. Mercedeksen lisäksi ehdolla ovat jalkapallon Mestarien liigan voittaja Liverpool, Rugbyn maailmanmestaruuden voittanut Etelä-Afrikka, koripallon NBA:n mestari Toronto Raptors, naisten jalkapallon maailmanmestari USA ja miehissä koripallon maailmanmestaruuden voittanut Espanja.

Mercedes voitti kyseisen kategorian vuonna 2018. Saksalaistalli päihitti tuolloin muun muassa jalkapallomahdin Real Madridin ja amerikkalaisen jalkapallon tähtiseuran New England Patriotsin.

Mercedeksen lisäksi ainoastaan yksi F1-talli on valittu vuoden joukkueeksi. Brawn GP pokkasi kyseisen kunnian vuonna 2010.  

Lue myös:

    Uusimmat