Ronnie O'Sullivan vähätteli Lewis Hamiltonin loistokkuutta – nyt kaksikko kilvoittelee samasta kunniasta

2:17
Kysymyksiä herättävä video: Lewis Hamilton kulki pitkään ilman kasvomaskia varikolla voitettuaan Bahrainin GP:n – päivää myöhemmin Mercedes-tähdellä havaittiin koronavirus.

Snookermestari Ronnie O'Sullivan on yksi kuudesta ehdokkaasta voittamaan BBC:n Vuoden urheilupersoona -palkinto. 

Muut ehdokkaat Britanniassa hyvin arvostettuun kunniaan ovat F1-maailmanmestari Lewis Hamilton, kriketinpelaaja Stuart Broad, jalkapalloseura Liverpoolin kapteeni Jordan Henderson, ratsastaja Hollie Doyle ja raskaan sarjan nyrkkeilymestari Tyson Fury.

O'Sullivan, 44, voitti aiemmin tänä vuonna uransa kuudennen maailmanmestaruuden ja kohensi asemiaan lukuisten snookerennätysten haltijana. Häntä pidetään yleisesti lajin historian parhaana ja lahjakkaimpana pelaajana. Tästä huolimatta hän on ehdolla palkintoon ensimmäistä kertaa. 

Valintaan tuo lisäväriä O'Sullivanin marraskuussa tekemät kommentit. Hän vähätteli tuolloin Lewis Hamiltonin seitsemän MM-tittelin saavutusta. O'Sullivanin mielestä Mercedeksen ylivoima himmentää brittikuskin loistoa. 

– On vaikea sanoa, missä Hamilton on verrattuna muihin urheilusuuruuksiin. Siinä täytyy ottaa huomioon, miten tasaista kilpaileminen eri lajeissa on. Jos on auto, joka on kierroksella sekunnin nopeampi kuin muut, hänen täytyy vain voittaa tallikaverinsa Valtteri Bottas – joka näyttää olevan tyytyväinen soittaessaan toista viulua, O’Sullivan sivalsi Daily Starin mukaan.

Tästä huolimatta Hamilton on ykkössuosikki aiemmin vuonna 2014 voittamaansa palkintoon. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Snookerpelaaja oli edellisen kerran ehdolla SPOTY-palkintoon vuonna 1990, kun seitsemän MM-titteliä urallaan haalinut Stephen Hendry sai kunnian. Voittoa on snookertähdistä juhlinut ainoastaan kuusinkertainen maailmanmestari Steve Davis vuonna 1988.  

Lähde: wst.tv

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja