Tämä on talvisen kauneudenhoidon kulmakivi

"Kun iho on kosteutettu, on helppo tuntea itsensä kauniiksi!" Näin perusteli Kauneusvinkit-kyselyssä äänestänyt lukija. Talvisen kauneudenhoidon kulmakivi on yli valtaosan äänestäneistä mukaan kosteutus.

Kauneusvinkit kysyi lukijoiltaan, mikä on talvisen kauneuden kulmakivi. Näin yli 900 äänestykseen osallistunutta vastasi:

1. Kasvot, jotka eivät kiristä! Paljon kosteutta kasvoille, kiitos. (29 prosenttia)

2. Hyvin kosteutettu, kuorittu ja hemmoteltu iho.(28 prosenttia)

3. Talvinen urheilu: raikas ulkoilma ja kutkuttavan kirpeä pakkanen. (noin 20 prosenttia)

4. Oikeanlainen ruokavalio: olet mitä syöt! (noin 18 prosenttia)

5. Talvinen meikki, vaikkapa muodikkaat tummat huulet! (noin 5 prosenttia)

Kosteutetun on helppo olla kaunis

Yli 50 prosenttia Kauneusvinkit-kyselyn vastanneista luotti hyvin kosteutetun ihon kaunistavan kenen tahansa talvisin: noin 29 prosenttia keskittäisi kosteutuksen kasvojen alueelle, kun taas toiset 29 prosenttia koko vartalolle. Kosteutuksen lisäksi talvisin iho janoaa myös kuorintaa, jotta se olisi otollinen alusta kosteusvoiteelle tai hemmottelevalle naamiolle.

"Jos ihoa kiristää, on muutenkin kireä olo. Tunnen itseni erityisen rupuiseksi, jos huulet ovat todella rohtuneet. Huulikiiltokin näyttää silloin rumalta."

"Kun iho on kosteutettu, on helppo tuntea itsensä kauniiksi! Silloin ei tarvitse murehtia siitä, huomaavatko muut hilseilevän nenänpään, tai kuivuudesta rypistyvät posket. Huolettomuus kaunistaa ihmistä!"

"Mietin pitkään kasvojen ja koko muun vartalon kosteutuksen välillä, mutta tulin lopulta siihen tulokseen, että kasvot saa hoidettua nopeasti kuntoon vaikkapa naamiolla, mutta jos vaikkapa säärien iho hilseilee sukkisten ja legginsien alla, on koko olo ns. "nihkeä". Eli talvisin minun kauneuteni lähtee ainakin siitä, että hemmottelen ihoani erityisen paljon: kuorin, rasvaan (erilaisilla voiteilla), käytän naamioita, teen jalkakylpyjä! Teen tämän yleensä kerran viikossa saunomisen yhteydessä. :)"

Unta, nestettä, raikas meikki ja punaposket!

Kauneusvinkit-kyselyssä vastauksia perusteltiin myös kommentein, joita jokainen voi soveltaa kaunistusta kaivatessaan. Ota näistä vaari!

"Nukkuminen. Paljon unta palloon. Toinen on sitten se ihon kosteudesta huolehtiminen niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Eikä D-vitamiinikaan pahaksi ole."

"Kaunis meikki on täysin minun juttuni talvisin – sillä saan itseni näyttämään raikkaalta ja virkeältä.

"Mielestäni pakkasen punaamat posket tekevät minusta kauniin."

Pikaohjeet talviviiman piiskaamalle hipiälle

1. Kosteuta ihoa päivittäin: mitä vähemmän vettä voide sisältää, sen parempi. Kostea iho imee voiteet paremmin sisäänsä, joten otollisin aika on vaikkapa suihkun ja pyyhekuivauksen jälkeen.

2. Puhdista ihoa, mutta älä liikaa. Kasvojen huolellinen puhdistaminen iltaisin ja virkistäminen vaikka kasvovedellä aamuisin riittää.

3. Älä ärsytä ihoasi liian kuumalla vedellä, usein otetuilla suihkuilla tai voimakkailla puhdistusaineilla.

4. Jos ihosi on koppura, harkitse ilmankosteuttajaa, joka parantaa talvisen huoneilman laatua ja hellii hilseilevää hipiää.

5. Suojaudu tuulelta oikein ulkoiluvarustein ja tarpeeksi vahvalla huulirasvalla. Paksun takin lisäksi kaulaliina, hanskat ja hattu ovat itsestään huolehtivan apuvälineitä! Jos pakkasasteita on reippaasti, lämmin pukeutuminen ja suojautuminen on erityisen tärkeää.

6. Talvisinkin on käytettävä aurinkorasvaa – erityisesti kasvoilla. Muista ylähuuli, jolle et halua iän myötä tulevia pigmenttiviiksiä!

7. Jos haluat rusketusta, älä käy solariumissa, vaan turvaudu auringon valon lisäksi itseruskettaviin.

Kauneusvinkit-kyselyssä annettiin yhteensä yhteensä 951 ääntä.

Lue lisää talvisesta ihosta:


AVA / Jenni Junkala

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja