Tämä on Surface Pro 4:n valttikortti: "Uskomaton näyttö"

Microsoft Surface Pro 4 on esitelty juuri äsken New Yorkissa. Kyseessä on seuraaja suositulle tehotabletille, joka on tarkoitettu kannettavan tietokoneen korvaajaksi.

Tabletissa on 12,3 tuuman näyttö, jossa on peräti 5 miljoonaa pikseliä. Microsoft kehui vuolaasti tabletin näytön tarkkuutta. Näytön suojana on uusin Gorilla Glass 4 -erikoislasi.

Surface Pen -kosketuskynä on uusittu. Kynän akkukestoa on pidennetty yhteen vuoteen. Kynän herkkyyttä on parannettu, minkä ansiosta tunnistaa painalluksen voiman aikaisempaa tarkemmin.

Kynän pään painallus avaa tuttuun tapaan OneNote -tekstinkäsittelysovelluksen. Kaksoisnapautus tallentaa dokumentin pilvipalveluun, josta se on käytettävissä kaikilla Windows 10 -laitteilla.

Kynästä on saatavia useita värivaihtoehtoja ja uutta on myös se, että kyniä saa erilaisilla päillä. Ne on siis tarkoitettu erilaiseen käyttöön.

Microsoftin mukaan Surface Pro 4 on 50 prosenttia nopeampi kuin Applen MacBook Air.

Surface Pro 4 on paksuudeltaan 8,4 milliä. Myös laitteen painoa on kevennetty. Liitäntöjä on runsaasti: Kaksi näyttöporttia, 4 usb-liitäntää ja ethernet-liitäntä.

Type Cover -näppäimistökansi on uudistettu. Sen näppäintuntuma on parempi ja näppäimet on taustavalaistu. Näppäinten tuntumaa on parannettu pienentämällä painalluksen syvyyttä. Lasipäällysteistä kosketuslevyä on suurennettu.

Surface Pro 4:n myötä Microsoft tuo käyttäjille Window Hello -tunnistustekniikan, joka osaa tunnistaa käyttäjänsä kasvojen perusteella tai sormenjälkitunnistimella.

Uutuus tulee ennakkotilattavaksi vajaan 900 dollarin hintaan.

Lue myös:

    Uusimmat