Tämä on suomalaisille tärkein kriteeri hotellia valitessa

Suomalaiset ovat hintatietoisia, mutta myös mukavuudenhaluisia matkailijoita. Suomalaisille tärkein kriteeri hotellin valinnassa on hinta.

Sopivan hinnan lisäksi suurin osa suomalaisista toivoo hotellilta buffetaamiaista sekä mukavaa sänkyä. Matkahakukone Momondo selvitti kansainvälisellä kyselyllään suomalaisten vaatimuksia hotellien suhteen.

Kyselyyn vastanneista suomalaisista 68 prosenttia kertoi valitsevansa matkailumajoitukseksi mieluiten hotellin. Suomalaisten matkailutottumuksia selvittäneen kyselyn mukaan jopa 87 prosenttia on joskus yöpynyt hotellissa lomaillessaan. 

– Hotellit ovat edelleen selkeästi suosituin majoitusmuoto lomaillessa, sillä ne palvelevat erittäin laajaa kohderyhmää. Esimerkiksi hostellien kohderyhmä on selkeästi suppeampi, ja vuokrahuoneistot, kuten esimerkiksi Airbnb-palvelun kautta hankitut asunnot, ovat monelle vielä täysin vieras käsite, selittää Momondon Suomen maajohtaja Minttu Oramaa.

Kolme neljästä suomalaisesta valitsee hotellin hinnan perusteella

Suurin osa, 75 prosenttia, suomalaisista valitsi tärkeimmäksi kriteeriksi hotellia varatessa sen hinnan. Myös hotellin sijainti lähellä mielenkiintoisia nähtävyyksiä on monelle tärkeää. Suosituksista tärkeimpänä pidetään muiden matkailijoiden arvosteluja esimerkiksi TripAdvisorin ja Yelpin kaltaisilla nettisivuilla. Myös median mielipidettä arvostetaan, kun taas ystävien, perheen tai työkavereiden suosituksia kaipaa vain 8 prosenttia.

Esimerkiksi muille pohjoismaalaisille hinta ei ole yhtä oleellinen tekijä kuin suomalaisille: norjalaisista 68 prosenttia, ruotsalaisista 66 prosenttia ja tanskalaisista vain 61 prosenttia vastasi hinnan vaikuttavan hotellivalintaan.

– Suomalaiset ovat pohjoismaalaisista selkeästi hintatietoisimpia. Muita pohjoismaita taas tuntuu kiinnostavan suomalaisia enemmän matkan helppous. Esimerkiksi tanskalaisille on suomalaisia tärkeämpää se, että hotelli sijaitsee lähellä tärkeitä nähtävyyksiä tai että se kuuluu pakettimatkaan, Oramaa jatkaa.

Aamupala on tärkeämpi kuin langaton netti

Hotellin tarjoamista mukavuuksista suomalaisia kiinnostaa huomattavasti eniten aamupala. Tasan puolet vastaajista valitsi myös hyvän sängyn tärkeäksi osaksi hotellikokemusta. Tämän lisäksi ilmainen langaton netti, parvekkeellinen huone ja uima-allas ovat osalle suomalaisista tärkeitä mukavuuksia matkaillessa.

Hotelli on kuitenkin useimmille selkeästi pääasiassa yöpymistä varten, sillä esimerkiksi lasten leikkihuonetta tai muuta tekemistä, kuten opastettuja kierroksia hotellin kautta, kaipaa kumpaakin vain 7 prosenttia vastaajista. Myös hyvä näkymä hotellihuoneesta on tärkeää vain 17 prosentille vastaajista.

Kysely toteutettiin online-tutkimuksena Cint-paneelin kautta. Kysely toteutettiin 12.–25. tammikuuta 2015, ja siihen osallistui 1 006 iältään 18–65-vuotiasta suomalaista. 

Lähde: Momondo

Lue myös:

    Uusimmat