Mainos

"Tämä on kaikkein pyhin" – Juha Sipilä esittelee miesluolansa ja avautuu elämänsä vaikeimmasta asiasta, Tuomo-poikansa yllättävästä kuolemasta

0:17

– Tämä on kaikkein pyhin, sanoo naurava Juha Sipilä toivottaessaan toimittaja Ripsa Koskinen-Papusen tervetulleeksi miesluolaansa keskustajohtajan etelän kodissa Sipoossa.

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä on kutsunut Koskinen-Papusen verstaaksi muutettuun autotalliinsa Vapaalla Ripsan kanssa -ohjelman kuvauksia varten.

– Onko tämä sinun man cave, miesluolasi?

– On tämä vähän sellainen, täällä vietän yksin aikaa. Joskus käyn täällä kymmenen minuuttia vaikka päivän päälle, kun tulen myöhään kotiin. Tämä irrottaa ajatukset, eikä täällä mietitä politiikkaa.

Kajakki, sähköauto ja mininuijia

Sipilä rakentaa verstaaksi muutetussa autotallissa muun muassa kajakkia, jota hän kuvailee ikuisuusprojektiksi.

– Kyllä sekin ensi kesäksi vesille ehtii, Sipilä kuitenkin arvelee.

Lapsenlapsille Sipilä on tehnyt autotallissa sähköllä kulkevan mikroauton. Vierailijalle puoluejohtaja esittelee työn alla olevia minimaalisia puheenjohtajanuijia, joiden puu on pääministerin kesäresidenssin Kesärannan vaahteraa.

Yksi niistä menee eduskunnan jättävälle keskustakonkari Mauri Pekkariselle.

– Mauri menee Euroopan parlamenttiin ja pistää hyrskyn myrskyn, Sipilä naurattaa Koskinen-Papusta.

Sipilä paljastaa myös, että perhepiirissä saa merkkipäivinä saa usein Juhan tekemän lahjan.

– Meillä on aina arvostettu sitä, jos antaa aikaa lahjan tekemiseen ja tekee käsillä. Se on ollut perinne kotoa asti.

Pojan kuolema oli kova pala

Koskinen-Papunen kysyy Sipilältä, mitä asioita hän pelkää elämässä.

– En tiedä, pelkäänkö enää mitään. Lapsen kuolema oli sellaista, että sitä ei toivo kenellekään. Se oli kieltämättä pelottava kokemus.

Sipilän poika Tuomo menehtyi 22-vuotiaana neljä vuotta sitten. Samaan aikaan Sipilän piti alkaa kampanjoida vaaleja varten.

Mistä sait voimia lähteä tekemään vaalityötä tuollaisessa tilanteessa?

– Ei se mikään helppo tilanne ollut. Muistan, kun Tuomon velipojat olivat tehneet videon Tuomon elämästä. Sitä katsoin pitkillä vaalireissuilla ja pyyhin tipan silmäkulmasta ennen vaalitilaisuutta ja sitten siirryttiin seuraavaan.

Muuttiko lapsen kuolema ajatteluasi tai suhtautumistasi elämään?

– Sanotaanko, että kun on vaikeuksia edessä, olen ajatellut, että olen käynyt läpi niin vaikean asian, että tämä ei ole mitään sen rinnalla. Sellaista asiaa ei ole tullut vastaan – eikä varmaan tulekaan – joka olisi hankalampi.

MTV3-kanavalla tänään illalla kello 19.10 esitettävässä Vapaalla Ripsan kanssa -ohjelmassa toimittaja Ripsa Koskinen-Papunen pääsee kurkistamaan Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän verstaalle. Nuotiolla puhutaan muun muassa menettämisestä ja haaveillaan lentämisestä. Sarjassa tavataan puoluejohtajia vapaa-ajalla.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja