Tämä on huultesi pahin uhka

Moni levittää huolellisesti aurinkosuojavoidetta iholleen, mutta unohtaa suojata huulensa. Taivaalta paahtava aurinko on huulten pahin uhka.

Vartalon ihon suojaaminen auringolta sujuu monilta jo rutiinilla, mutta huulten suojaaminen voi unohtua . Huulia tulisi kuitenkin muistaa suojella, sillä niillä on monta tärkeää tehtävää: ne auttavat ruokailussa, suojaavat hampaita ja helpottavat puhumista.

Huulet ovat täynnä verta ja siksi ne myös vahingoittuvat helposti. Huulet ovatkin ihoa haavoittuvaisempia sään vaihteluille ja kuivumiselle. Huulten pahin uhka aurinko lisää muun muassa riskiä sairastua huulisyöpään. Huulissa ei ole samaa pigmenttiä, joka suojaa ihoa palamiselta.

Aurinko- ja huulivoiteen käyttö on ensiarvoisen tärkeää. Auringolta huulia voi suojata myös hattua käyttämällä. Jatkuva lipominen ei sen sijaan ole hyväksi, sillä sylki saa huulet rohtumaan.

Auringonvalo ei ole huulten ainut vihollinen, sillä kylmä ja kuiva ilma tai huoneilma ja jopa tupakansavu voivat ärsyttää ja kuivattaa huulia. Huulia uhkaa myös herpesvirus, joka voi tarttua suudelman välityksellä tai vaikkapa yhteistä huulirasvaa käyttämällä.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja