"Tämä oli tunteellinen ottelu" – Tampa Bay kesti Dallasin kirin

Jääkiekon NHL:ssä Tampa Bay Lightning on tasoittanut Stanley Cupin finaalisarjan 1–1-lukemiin.

Tampa Bay voitti Dallas Starsin 3–2. Lightning laukoi kaikki maalinsa ensimmäisessä erässä. Dallasin verkko heilui kolme kertaa neljän minuutin sisään.

Ensimmäisestä maalista vastasi Brayden Point, toisesta Ondrej Palat ja kolmannesta Kevin Shattenkirk.

Stars sen sijaan ryhtyi maalintekoon vasta toisen erän puolivälin jälkeen, kun Joe Pavelski onnistui saamaan kiekon verkkoon. Starsin toinen maali syntyi kolmannessa erässä ja oli Mattias Janmarkin käsialaa.

– Tämä oli tunteellinen ottelu, ottelussa syöttöpisteen kerännyt Lightningin hyökkääjä Anthony Cirelli sanoi nhl.com-sivuston mukaan.

–  Oli ylämäkiä ja joitakin alamäkiä. On aina hyvä kuitenkin päästä ulos voittajana.

Dallasin Anton Hudobin torjui ottelussa 28 kertaa. Hudobinin salamakollega torjui lähes yhtä monta kertaa, Andrei Vasilevski pysäytti dallasilaisten laukaukset 27 kertaa. Hän torjui pelkästään toisessa erässä 17 kertaa.

Starsin suomalaisnelikko ei ottelussa tehoille päässyt. Nelikosta Roope Hintz laukoi kolmesti kohti maalia ja Miro Heiskanen kahdesti.

Dallas voitti Tampa Bayn viikonloppuna pelatussa ensimmäisessä finaalissa 4–1. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran Edmontonissa keskiviikkona paikallista aikaa.