Ville Heinola avasi NHL-kautensa, Patrik Laine sivussa jo kolmannesta pelistä – Winnipeg Jets juhli voittoa

Jääkiekon NHL:ssä Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laine oli sivussa jo kolmannesta perättäisestä pelistä. Laineen on arvioitu kärsivän jonkinlaisesta vammasta ylävartalossa.

Tähtihyökkääjänsä puuttumisesta huolimatta Winnipeg voitti vastustajansa Ottawa Senatorsin vahvasti luvuin 4–1. Senators sai aikaan ensimmäisen kavennusmaalinsa vasta lähellä kolmannen erän loppua.

Winnipegin puolustuksessa Ville Heinola pääsi pelaamaan ensimmäisen NHL-ottelunsa tänä vuonna. Jetsin nettisivujen mukaan Heinola oli edellisen kerran NHL-jäällä lokakuussa 2019. Heinola oli tuolloin 18-vuotias.

Boston voittolaukauskisaan

Suomalaismaalivahdeista Boston Bruinsin Tuukka Raskin ja Columbus Blue Jacketsin Joonas Korpisalon rupeamat venyivät pitkiksi, kun molemmat joukkueet päätyivät otteluissaan jatkoajoille ja Boston vielä voittolaukauskilpailuun.

Bostonin vastustaja Philadelphia Flyers avasi maalitilin kahdella osumalla toisessa erässä. Boston tasoitti kolmannen erän parin ensimmäisen minuutin aikana lukemiin 2–2. Sen jälkeen maaleja mätettiin niin, että varsinainen peliaika päättyi 4–4.

Rask torjui Bostonille yhteensä 22 kertaa, joista jatkoajalla viisi kertaa. Voittolaukauskilpailussa Boston sinetöi pelin lukemiksi 5–4, kun Jake DeBrusk sai kiekon ainoana laukojana maaliin. Philadelphian maalivahti Carter Hart torjui pelissä yhteensä 39 kertaa.

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella kohdanneiden Columbuksen ja Tampa Bay Lightningin ottelussa kolmas erä päättyi tasan 2–2.

Tampa Bayn Brayden Point pääsi yllättämään Columbuksen Korpisalon 3–2-maalilla, kun jatkoaikaa oli pelattu parisen minuuttia.Korpisalo torjui ottelussa yhteensä 34 kertaa. Tampa Bayn maalilla Andrei Vasilevskia kohti lauottiin 25 kiekkoa, joista venäläinen torjui 23.