Tämä maali mykisti Nokia Arenan – tehoton Ilves kyntää syvällä

Jukurit tekee 1-1 maalin 1:06
Niko Huuhtanen vaientaa riehaantuneen Nokia Arenan

Ilves kärsi jo neljännen peräkkäisen tappionsa SM-liigassa, kun Jukurit haki pisteet Tampereelta maalein 1–3.

Ilves on viime ajat kärvistellyt maalinteon tuskansa kanssa, eikä lauantain ottelu tuohon juuri poikkeusta tuonut. Kaksi maalia edellisissä kolmessa ottelussaan tehnyt tamperelaisryhmä tosin aloitti ottelussa maalinteon, kun Matias Mäntykivi osui toisessa erässä.

Jukurien pelaajat protestoivat voimakkaasti osumaa. Mäntykivi ohjasi Les Lancasterin vedon maaliin korkealla, mutta pitkän videotarkistuksen perusteella ei liian korkealla mailalla.

Voit katsoa maalin alla olevalta videolta.

Jukurit tekee 1-1 maalin 4:13

Nokia Arenan riehakkaat maalijuhlat kestivät 14 sekuntia. Jukurit nimittäin rynni tasoihin heti seuraavasta hyökkäyksestä. Niko Huuhtanen tasoitti ottelun kauden 15:llä maalillaan ja vaiensi Ilves-kannattajat.

Voit katsoa Huuhtasen osuman pääkuvan videolta.

Jukurien johtomaalin iski toisen erän lopulla Jesper Piitulainen. Ilveksen maalilla pelannut Jakub Malek pudotti kevyen laukauksen hanskastaan maalin edustalle, josta Piitulainen tuikkasi kiekon verkkoon.

Ilves haki kolmannessa erässä vimmatusti tasoitusta, mutta maalin teki Jukurit. Maali merkittiin Pekka Jormakalle, joka lähetti syötön maalille ajaneelle Daniel Mäkiaholle. Kiekko kuitenkin lipui verkkoon Ilveksen omista miehistä.

Jukureiden voiton takuumiehenä hääri myös maalivahti Markus Ruusu, joka pysäytti 28 laukausta. Ilveksen Malekille merkittiin 23 torjuntaa.

Jukurit nousi voitollaan 62 pisteeseen. Sijalla 11 oleva joukkue kamppailee ankarasti viimeisestä pudotuspelipaikasta. 81 pisteessä oleva Ilves putosi puolestaan neljänneksi SaiPan kaataneen Pelicansin taakse. Tamperelaiset voivat tuntea takaa lähestyvien Kärppien ja KalPan hengityksen niskassaan.