KalPan tuore hankinta hohkaa tulikuumana – MM-hopealeijona osui paluussaan, Jukurien voittokulku katkesi

Muu pelitapahtuma: KalPa - Lukko 1:10

Connor LaCouvee on pelannut SM-liigassa kaksi ottelua ja torjunut molemmissa KalPalle nollapelin. Perjantaisessa jääkiekkoliigan ottelussa kanadalainen nollasi Lukon, kun KalPa juhli kotonaan 1–0-voittoa.

Slovakialaisesta Bratislava Capitalsista KalPaan siirtynyt LaCouvee piti ensimmäisessä SM-liigaottelussaan keskiviikkona SaiPan nollilla 26 torjunnalla. Perjantaina LaCouveen kovuuden sai kokea Lukko, jonka 22 laukauksen edessä LaCouvee oli ohittamaton.

KalPan voittomaalin kuopiolaisten 92-vuotisjuhlaottelussa sihtasi kahden pelaajan ylivoimalla avauserässä Miikka Pitkänen.

Näet Pitkäsen voittomaalin ylälaidan videolta.

Voitto oli KalPalle kotikaukalossa jo viides peräkkäinen. Lukko hävisi neljännen ottelunsa peräjälkeen.

HPK:lle viides voitto peräjälkeen

Vahvassa iskussa jatkava HPK kuritti ulkomaalaispelaajien johdolla kotonaan Sportia lukemin 3–0.

Michael Joly vei hämeenlinnalaiset avauserässä johtoon, ja Sean Collins sekä Ryan Johnston kasvattivat kaulaa toisessa erässä.

HPK tekee 3-0 maalin 1:43
Ryan Johnston viimeisteli HPK:n viimeisen osuman.

Eetu Laurikainen piti HPK-maalin puhtaana 18 torjunnallaan.

HPK on nyt viiden ottelun voittoputkessa. Sport kärsi kolmannen tappionsa perätysten.

TPS pysäytti Tapparan voittokulun

TPS onnistui hakemaan 2–1-vierasvoiton Tapparasta ja päättämään kirvesrintojen kolmen ottelun mitassa olleen voittoputken.

Ruben Rafkin ja Jack Rodewald viimeistelivät turkulaisille maalin mieheen toisessa erässä. Waltteri Merelä teki Tapparan ainokaisen kolmannessa erässä.

TPS tekee 0-2 maalin 1:23
Jack Rodewald ohjasi TPS:n voittomaalin Tapparan verkkoon.

Jukurienkin putki katki

Jukurit lähti Ilves-otteluun viiden ottelun voittoputki allaan, mutta se päättyi. Ilves löi mikkeliläisisännät voittomaalikilpailun jälkeen maalein 4–3 ja otti yhdeksännen voittonsa viimeisiin 11 otteluun.

Ottelu käynnistyi pitkiä pyörityksiä jauhaneelta mikkeliläisjoukkueelta vahvasti, ja Patrik Puistola ampui Jukurit vajaan seitsemän minuutin kohdalla ylivoimalla 1–0-johtoon. Kärpistä hiljattain Mikkeliin siirtynyt Aatu Räty jatkoi puolestaan tehotehtailuaan Jukurien paidassa viemällä isännät toisessa erässä 2–0-johtoon.

Jukurit tekee 2-0 maalin 1:09
Aatu Rädyn terävä ja matala laukaus puhui Petrus Palmun maalin taustalta antamasta syötöstä.

Ilves kuitenkin järjesti myöhemmin toisessa erässä kovan nousun ja kapusi aikavälillä 28.30–37.19 Jarkko Parikan, Miro Nallin ja Balazs Sebokin iskemillä maaleilla 3–2-johtoon. Nallille maali oli kauden ensimmäinen.

Ilves tekee 2-3 maalin 0:59
Balazs Sebok survoi Ilveksen 3–2-johtoon Oskari Salmisen torjunnasta maalille pyörimään jääneestä kiekosta.

Vajaan kahden kuukauden tauolta kaukaloon tänään palannut Pekka Jormakka puttasi Jukurit kolmannessa erässä ylivoimalla maalin kulmalta tasoihin. Osuma oli sesongin seitsemännen ottelunsa tahkonneelle vuoden 2014 MM-hopealeijonalle kauden ensimmäinen.

Jukurit tekee 3-3 maalin ylivoimalla 1:03
Ensimmäistä kertaa Jukurit-paidassa osuneen Pekka Jormakan maalituuletuksesta huokui, että apina lähti niskasta.

Jormakka oli pelannut edellisen kerran 25. syyskuuta TPS:n vieraana. Hän loukkaantui tuossa ottelussa ja poti käsivammaa.

Taisto eteni lopulta voittomaalikilpailuun. Jukurit jäi siinä osumitta, kun taas Eemeli Suomi ja Les Lancaster maalasivat Ilveksen voittoon.

Voittomaalikilpailu: Jukurit-Ilves 0:22
Tästä näet ottelun Ilvekselle ratkaisseen voittomaalikilpailun.