Tämä Kampin epäillystä ampujasta tiedetään nyt: Perheenisä, jonka ystävät järkyttyivät veriteosta – joutunut itse pahoinpitelyn uhriksi

Kampin ampumisesta vangitun 32-vuotiaan miehen epäillään yrittäneen murhata kolme tuntemaansa miestä keskellä iltapäiväruuhkaa Helsingin kantakaupungissa tiistaina.

Vilkkaalla risteysalueella ammuttiin useita laukauksia. Kahteen mieheen osui, ja he haavoittuivat vakavasti. Kolmas oli aivan yhden uhrin vieressä, mutta hän ei tiettävästi saanut vammoja.

Epäilty mies otettiin kiinni melko pian tapahtuneen jälkeen Vantaalta.

"Tunsin hänen perheensä"

MTV Uutisten tavoittama ampujan ystävä oli järkyttynyt kuultuaan veriteosta.

– Hän on hyvin auttavainen, rauhallinen ja rehellinen ihminen. Sitä samaa voit kysyä keneltä vaan. Kaikki pitivät hänestä, kertoo saneerausyrityksessä esimiesasemassa toimiva työntekijä MTV Uutisille.

– Hän on minun kaverini. Kerran, kun selkäni oli kipeä ja talvirenkaat piti vaihtaa autooni, hän tuli heti auttamaan. Hän oli myös perheen isä ja tunsin hänen perheensä.

Rakennusalan toimitusjohtaja

Murhan yrityksistä epäilty mies toimii rakennusalan yrityksen toimitusjohtajana. Vuonna 2014 perustettu yritys on rekisteröity Vantaalle, ja sen liikevaihto liikkuu reilussa miljoonassa eurossa.

Yritys kertoo tekevänsä esimerkiksi rappauksia, maalauksia, purkutöitä ja rakennussiivouksia pääkaupunkiseudulla.

Epäilty on kosovolaistaustainen, ja hän on asunut ainakin viime vuosina pääkaupunkiseudulla, väestötietojen mukaan nykyisin Vantaalla ja sitä ennen Helsingissä.

Tekijällä ei rikostaustaa – joutui itse pahoinpitelyn uhriksi

Pääkaupunkiseudun käräjäoikeuksista ei kuitenkaan löydy mieheltä minkäänlaista rikostaustaa.

Sen sijaan käräjillä on vireillä juttu, jossa mies itse on joutunut pahoinpitelyn uhriksi viime marraskuussa Espoossa. Pahoinpitelystä syytetään kosovolaistaustaista espoolaismiestä, ja syyte on nostettu vasta pari viikkoa sitten.

Tapauksesta tekee kiinnostavan se, että pahoinpitelystä epäillyllä espoolaismiehellä on sama sukunimi kuin miehellä, joka omistaa punaisen auton, jolla ampumisen uhrit olivat liikkeellä.

Punainen auto jäi Hietalahdenkadun ja Porkkalankadun risteykseen, kun uhrit vietiin sairaalaan.

Vielä ei tiedetä, ovatko pahoinpitelystä epäilty mies ja punaisen auton omistaja sukua. Sekään ei ole varmaa, onko auton omistaja itse ollut liikkeellä autollaan.

Pahoinpitelystä epäilty mies ei kuitenkaan ole yksi uhreista, koska hän on syntynyt 1960-luvulla, ja poliisin mukaan kaikki kolme murhan yrityksen kohdetta ovat syntyneet 1990-luvulla.

Lue myös:

    Uusimmat