Mainos

Yksi Kampin katuammuskelun uhreista pakeni auton takapenkille, mutta tekijä seurasi perässä – luoti jäi miehen vatsaan: "Huusin kovaa älä, älä, älä ja samaan aikaan hän uhkasi tappaa minut"

Helsingin Kampissa viime heinäkuussa tapahtuneen ammuskelun uhrit saivat tapauksesta fyysisiä ja henkisiä vammoja.

Helsingin käräjäoikeudessa luettiin tänään syytteet kolmesta murhan yrityksestä, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ampuma-aserikoksesta ja vaarallisen esineen hallussapidosta 32-vuotiaalle kosovolaistaustaiselle miehelle. Mies kiistää syyllistyneensä murhan yrityksiin.

Syytteen mukaan mies ampui kolmea veljestä kohti heinäkuun 23. päivä iltapäiväruuhkan aikaan Helsingin Hietalahdenkadulla.

Tekijän ja uhrien välillä oli ollut sukujen välisiä kiistoja jo aiemminkin ja veljeksistä kahta syytetään ampujan pahoinpitelyistä, jotka tapahtuivat ennen ampumista, toinen jo viime vuoden marraskuussa ja toinen aiemmin ampumispäivänä.

Miehet tunsivat toisensa jo Kosovosta, koska he ovat kaikki lähtöisin samasta kaupungista, mutta riidat sukujen välillä alkoivat vasta Suomessa.

Kaksi loukkaantui vakavasti

Ampumisen kohteeksi joutuneista kolmesta veljeksestä kaksi haavoittui tilanteessa vakavasti. Luodit eivät osuneet yhteen miehistä lainkaan.

Luoti lävisti yhden veljeksistä ja hän sai tehohoitoa vaativat vammat.

Toinen veljeksistä sai vakavat vammat vatsaan ja hänet kiidätettiin hätäleikkaukseen tapahtumapaikalta. Mies joutui olemaan sairaalassa kuukauden. Häntä tekijä myös puukotti reiteen. Osa vammoista voi olla pysyviä.

Asianajajien mukaan fyysisten vammojen lisäksi veljekset saivat välikohtauksesta myös psyykkisiä vammoja ja he ovat kärsineet traumaperäisistä pelkotiloista. Sairauslomat jatkuvat yhä.

Uhri pakeni takapenkille

Vakavimmat vammat ammuskelussa saanutta miestä kuultiin tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Häntä ammuttiin tilanteessa viimeisenä.

Mies näki, kun 32-vuotias ampui hänen veljiään kohti, joten hän pakeni sisälle henkilöautoon, jolla veljekset olivat liikkeellä. Mies makasi auton takapenkillä, kun 32-vuotias mies tuli ampumaan häntä lähietäisyydeltä.

Syytteen mukaan 32-vuotias mies rikkoi auton takaikkunan lasin ja ampui uhria pakaraan. Luoti jäi uhrin vatsan sisälle.

Ampumisen jälkeen 32-vuotias avasi syytteen mukaan takaoven ja löi mukanaan olleella puukolla uhria oikeaan reiteen.

– Kun hän avasi oven, huusin kovaa ”älä, älä, älä”. Samaan aikaan hän solvasi minua ja uhkasi tappaa minut. Kun hän iski minua puukolla, menetin näköni enkä edes tuntenut mitään. Onnistuin jotenkin pääsemään autosta ulos toiselta puolelta, ampumisen uhri kertoi oikeudelle.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Miehen mukaan sivulliset tulivat auttamaan häntä tilanteessa. Myös ensihoitajat saapuivat paikalle nopeasti ja mies kiidätettiin sairaalaan.

Teosta aiheutui uhrille hätäleikkausta vaatineet vammat ja mies joutui olemaan sairaalassa lähes kuukauden. Osa vammoista ei ole vieläkään parantunut.

Veljeksille vaaditaan sakkorangaistuksia

Takapenkille paennutta miestä syytetään myös ampujaan kohdistuneesta pahoinpitelystä. Teko tapahtui aiemmin samana päivänä Ruoholahdenkadulla sijaitsevalla työmaalla, kun mies kertoi olleensa menossa matkapuhelinliikkeeseen.

Syytteen mukaan mies löi ampujaa nyrkkiraudalla päähän ja ampumisesta syytetty mies puolestaan löi uhria ja työnsi tämän näyteikkunaa vasten.

– En tiennyt, että hänellä (ampuja) oli siinä työmaa. Meille tuli tappelu ja hän nosti minut liikkeen näyteikkunaa vasten.

Mies myönsi oikeudessa sen, että myös hän löi tilanteessa ampumisesta syytettyä, mutta hän kiisti nähneensä miehen vuotaneen verta.

Syyttäjä vaatii pahoinpitelyistä syytetyille veljeksille sakkorangaistusta. Ampujalle syyttäjä vaatii ehdotonta vankeusrangaistusta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja