Hietalahden ampumisesta epäilty joutui marraskuussa pahoinpitelyn uhriksi – syytetyllä sama sukunimi kuin yhdellä ampumisen uhreista

Helsingin Hietalahden tiistaisesta ampumisesta epäilty kosovolaistaustainen mies joutui itse pahoinpitelyn uhriksi viime marraskuussa Espoossa.

Käräjäoikeudessa on vireillä juttu, jossa miehen pahoinpitelystä syytetään espoolaismiestä. Syyte on nostettu vasta pari viikkoa sitten.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden kansliasta kerrotaan, ettei jutun käsittelypäivä ole vielä tiedossa.

Tapauksesta tekee kiinnostavan se, että pahoinpitelystä epäillyllä espoolaismiehellä on sama sukunimi kuin miehellä, joka omistaa auton, jolla ampumisen uhrit olivat liikkeellä ampumishetkellä. Kolme murhan yrityksen kohdetta olivat liikkeellä yhdellä autolla.

MTV Uutiset tavoitti pahoinpitelystä epäillyn henkilön, mutta hän ei halunnut kommentoida käräjäoikeudessa vireillä olevaa asiaa lainkaan.

Mies on MTV Uutisten tietojen mukaan eristeitä myyvän yrityksen toimitusjohtaja.

– Minulla on ollut sellainen firma, mutta ei ole enää, mies sanoi lyhyesti.

Ammuskelusta epäillyllä puolestaan on saneerausyritys.

Pahoinpitelystä epäilty mies ei ole yksi ampumisen uhreista

STT ei ole pystynyt varmistamaan, ovatko pahoinpitelystä epäilty mies ja punaisen auton omistaja sukua. Sekään ei ole varmaa, onko auton omistaja itse ollut liikkeellä autollaan.

Pahoinpitelystä epäilty mies ei kuitenkaan ole yksi uhreista, koska hän on syntynyt 1960-luvulla, ja poliisin mukaan kaikki kolme murhan yrityksen kohdetta ovat syntyneet 1990-luvulla.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio arvioi eilen STT:lle, että ampumistapauksessa on kyse ilmiöstä, jota ei ole aiemmin nähty Suomessa.

Ampumisesta epäillyllä useampi velkomusasia oikeudessa

Murhan yrityksistä epäilty 32-vuotias vantaalainen toimii rakennusalan yrityksen toimitusjohtajana.

Vuonna 2014 perustettu yritys on rekisteröity Vantaalle, ja sen liikevaihto liikkuu 1–2 miljoonassa eurossa.

Yritys kertoo tekevänsä esimerkiksi rappauksia, maalauksia, purkutöitä ja rakennussiivouksia pääkaupunkiseudulla.

Pääkaupunkiseudun käräjäoikeuksista löytyy mieheltä useampi velkomusasia, joissa häneltä on vaadittu muun muassa osamaksulla ostetun auton maksueriä sekä maksua vuokra-asunnon oven sarjoituksesta.

Päivitetty 16.44: Juttuun lisätty pahoinpitelystä epäillyn kommentti.

Lue myös:

    Uusimmat