Tämä kaikki Valioliiga-joukkueen omistajan tappaneesta onnettomuudesta tiedetään: Helikopteri räjähti tulipalloksi, kuollutta pilottia ylistetty sankariksi

Valioliigaseura Leicesterin omistaja kuoli helikopterionnettomuudessa 2:24

Yhteensä viisi ihmistä kuoli helikopterionnettomuudessa lauantaina Englannin Leicesterissä.

Englannin valioliigassa pelaavan jalkapallojoukkue Leicester Cityn omistaja Vichai Srivaddhanaprabha on yksi onnettomuudessa menehtyneistä.

Lisäksi kuolleisiin lukeutuvat kaksi seurapomon henkilökohtaista alaista, kopterin lentäjä sekä yksi matkustaja.

"Iso pamaus ja iso tulipallo"

Onnettomuus tapahtui lauantai-iltana, kun helikopteri nousi ilmaan Leicester Cityn stadionilta jonkin aikaa ottelun jälkeen.

Toistaiseksi tuntemattomasta syystä helikopteri lähti kuitenkin pilottinsa käsistä ja putosi alas stadionin vierellä sijaitsevalle teollisuusalueelle.

Helikopteri oli merkiltään AgustaWestlandin AW169-kopteri.

– Kuulin helikopterin lähtevän lentoon. Käännyin ympäri, ja kopteri piti surisevaa ja kirskuvaa ääntä, paikalle sattunut valokuvaaja Ryan Brown kertoi BBC:lle.

– Sitten se hiljeni, se oli lähdössä käsistä. Roottorit olivat lopettaneet pyörimisen. Sen jälkeen kuului iso pamaus ja näkyi iso tulipallo, Brown kuvaili.

Lentäjän toiminta saattoi pelastaa henkiä

The Sunin mukaan lentäjä Eric Swaffer oli tilanteessa sankari, sillä silminnäkijähavaintojen perusteella hän kykeni saamaan käsistä lähteneen kopterin ulos stadionilta ennen putoamista.

Muussa tapauksessa onnettomuuden uhriluku olisi voinut nousta entisestään.

Jalkapallojoukkue Leicester Cityn kannattajat ovat sunnuntaina ja maanantaina esittäneet surunvalitteluitaan ja kokoontuneet King Power Stadiumille menehtyneen seurapomon kunniaksi.

Lue myös:

    Uusimmat