Tämä joulukukka kestää hyvänä vuodesta toiseen ilman hoitoa – Jutta virkkasi näyttävän joulutähden itse

0:32

Allergisille, kissatalouksiin ja ei-viherpeukaloille sopii loistavasti oikean joulukukan sijaan virkattu versio. Jutta Sadiqui kertoo, ettei virkkausurakka ollut aivan helppo, mutta nyt kaunis kukka voi koristaa pöytää vuodesta toiseen. Katso kuvat upeasta kukasta videolta yltä!

Nopealla vilkaisulla vantaalaisen Jutta Sadiquin pöydällä, sinisessä ruukussa oleva joulutähti voisi näyttää oikealta – lähempi tarkastelu kuitenkin paljastaa, että joulukukka on kokonaan virkattu!

– Virkkaus on intohimoni. Virkkaan käytännössä kaiken, mitä vaan voin ja ehdin. Tykkään kokeilla paljon erilaisia tekniikoita ja tyylejä, eikä virkkuutöideni aiheilla ole oikeastaan rajoja. Minulla on jatkuvasti vähintään yksi projekti meneillään, yleensä useampi, Jutta kertoo MTV Uutisille.

– Jouluihmisenä tietysti katse kääntyi heti jouluun, ja joulutähti on suosikkini joulukukista. Olen aina ostanut aidon joulutähden joka jouluksi, mutta se on pitänyt tehdä vain juuri ennen aattoa. Olen viherpeukalon vastakohta ja näin varmistanut, että kukka näyttää hyvältä edes pari päivää, hän naurahtaa.

Aikaa kului useampi ilta viikkojen ajan

Idea joulutähden tekemiseen syntyi alun perin, kun Jutta etsi netistä ohjeita virkattuun liljaan hiuskoristeeksi juhliin. Vastaan tuli thaimaalaisen suunnittelijan sivut, joista löytyi useita erilaisia virkkauskukkaohjeita. Jutta päätyi tilaamaan useamman eri kukan ohjeet.

– Itse tehty tuo aina lisäarvoa työlle ja siihen syntyy eräänlainen tunnesidos, joka säilyy. Virkattu kukka kestää vuodesta toiseen lakastumatta ja se sopii hyvin myös allergisille ja esimerkiksi kissatalouksiin, hän listaa virkatun kukan parhaita puolia.

Työhön tarvittiin 1,0 mm ja 0,6 mm virkkuukoukut, ohutta metallilankaa, punaista ja vihreää lankaa, keltaista kirjontalankaa, keltaista ja ruskeaa paksumpaa lankaa, kukkateippiä, koristeltuja rautalankoja, sulaa steariinia, liimaa, saksia ja neula.

Työtä hän kuvailee hidastöiseksi – kärsivällisyys on valttia.

– Aloittelijan työ tämä ei ole. Kokeneelle virkkaajalle ei ole vaikeaa, kunhan taitaa ohjeen lukemisen ja on englanninkielinen termistö hallussa, Jutta toteaa

Jutta kertoo, että virkkuuseen kului häneltä yhteensä kolmen viikon ajan työmatkat, osa tauoista ja iltojen lapsivapaat ajat.

– Pyrin työskentelemään virkkuutöideni parissa päivittäin, mutta vuorotyöläisenä ja pienen lapsen äitinä aika on hyvin rajallista usein. Harvemmin virkkaan lapseni ollessa hereillä, se aika on varattu hänelle ja kotitöille.

"Joulukoristeita ei voi olla mielestäni liikaa"

Nyt kun joulutähti on valmis, on Jutta aloittanut jo seuraavan projektinsa: tonttupehmolelun pojalle joululahjaksi. Yleensä hän kertoo virkkaavansa juuri pehmoleluja pojalleen tai vaatteita itselleen ja läheisilleen.

– Tällä hetkellä vuoroaan odottaa kolme muuta amigurumia eli virkattua pehmolelua, yksi pipo ja orkidea. Virkkaan vain omaksi ja läheisteni iloksi, tällä hetkellä aikani ei riitä tekemään näitä myyntiin. Kysyntää on ollut kyllä jonkin verran, Jutta kertoo.

Jutan kotia koristavat jo joulukoristeet, ja hän tunnustautuu "jouluihmiseksi isolla J:llä".

– Tämä on lempijuhlani ja vuoden parasta aikaa. Seuraavan joulun odotukseni alkaa jo tapaninpäivänä, ja joululauluja voin kuunnella jo juhannuksena. Ainoa asia, jota stressaan jouluna, on se, että ehdinkö nauttia joulusta tarpeeksi pitkään. Siksi meille tulee kaikki koristeet aina viimeistään kuukausi ennen aattoa, Jutta selittää.

Jutan mukaan koristeet ovat heillä usein metsäneläinpainotteisia. Samaa tyyliä hän on hakenut myös joulutähden ruukkuun, jonka maalasi itse. Kotoa löytyy myös tietenkin tonttuovi ja paljon jouluvaloja, tonttuja ja kynttilöitä.

– Jos vain ehdin, niin aion virkata muutaman kuusenkoristeen vielä. Joulukoristeita ei voi olla mielestäni liikaa, Jutta sanoo.

Lisää kuvia Jutan upeista neulontatöistä voi katsoa hänen Instagram-sivuiltaan @juttacreates täältä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja