Mainos

Talvivaaran henkilöstö uskoo tulevaan: "Käynnistämiseen liittyviä töitä on aloitettu"

Vaikka vettä tihuuttaa taivaalta, niin Talvivaaran pääluottamusmies Jukka Vetolan kasvoilta paistaa tyytyväisyys. Jälleen on yksi vaihe takana Talvivaaran kaivoksen värikästä historiaa.

Eteenpäin katsotaan valtion omistaman Terrafame Miningin työntekijöinä.

-Nyt meille tulee omistajaksi uskottava taho. Tulevaisuus näyttää hyvältä. Se yllätti, kuinka suurella panoksella valtio tuli lopulta mukaan, Vetola kertoo.

-Tämä oli Kainuun kannalta viisas ratkaisu. Se oli parasta mahdollista aluepolitiikkaa. Nykyisen pääministerin taustan kun tietää, niin ei tässä kuitenkaan pelkästä aluepolitiikasta ole kyse. Kyllä valtio tuli tänne bisnestä tekemään ja haluaa sijoituksesta tuottoa, Jukka Vetola pohtii. 

Louhintaa valmistellaan

Kaivosalueen portilla käy tasainen liikenne. Huoltoautoja ja muuta urakoitsijoiden kalustoa kulkee tasaisesti aidan taakse ja sieltä pois. Kaikki kielii uudesta alusta. 

-Kaivoksen käynnistämiseen liittyviä töitä on aloitettu. Kiviautoja ja kaivinkoneita on huollettu. Tällä viikolla ulkopuolisten urakoitsijoiden määrä on lisääntynyt selvästi ja eilen oli aloitettu ajoliuskan rakentaminen louhoksen pohjoispäähän, josta louhinta käynnistyy, listaa Jukka Vetola elon merkkejä. 

Suurin merkki tulevasta on kuitenkin ollut lisähenkilöstön rekrytoinnin aloittaminen. 120 uudesta työpaikasta ensimmäiset on jo täytetty. Ja moni vanha talvivaaralainen on palaamassa tuttuun paikkaan.

-Epävarmana aikana meiltä lähti satakunta työntekijää pois. Varmaan suhteellisesti eniten poislähteneissä oli työnjohtajia. Maanantaina aloitti kymmenen uutta työntekijää ja ehkä puolet oli heistä sellaisia, jotka ovat olleet täällä aiemmin, pääluottamusmies Jukka Vetola kertoo. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.