Talvivaara -aktivisti pelkää väkivaltaa: "Ihmisillä syvää masennusta"

Talvivaara-aktivisti: Ihmiset ovat menettäneet hemmetin paljon 2:39

Stop Talvivaara -liikkeen aktivisti Hannu Hyvönen pelkää, että kaivosta vastustava kansalaistoiminta muuttuu väkivaltaiseksi.

Hyvösen arvion mukaan kansalaisliikkeen jäsenillä on turnausväsymystä, mutta häntä huolestuttaa tavallisten kansalaisten turhautuminen.

– Olen 30 vuotta tehnyt töitä ympäristöliikkeessä enkä ole koskaan aikaisemmin kuullut ihmisten puhuvan väkivaltaan tarttumisesta, Hyvönen tunnustaa MTV Uutisten haastattelussa.

Hyvönen kertoo raportoineensa ihmisen puheista jopa Suojelupoliisille.

"Sonkajärvellä masennuttiin"

Varsinkin Sonkajärvellä kaivoksen eteläpuoleisella valuma-alueella ranta-asukkaat ovat erityisen masentuneita. Ilmapiiri muuttui Hyvösen arvion mukaan muutama viikko sitten Sotkamossa pidetyn kuulemistilaisuuden jälkeen.

– Ihmiset tyrmistyivät, kun viranomaiset kertoivat heille, että tilanne järvissä on jopa parantunut, Hyvönen huokaa.

Kokouspaikalla erittäin rauhallista

Stop Talvivaara oli näkyvästi mukana kaivosyhtiön yhtiökokouksessa kaksi vuotta sitten Vuokatin Katinkullassa. Paikalla oli arviolta 200 äänekästä mielenosoittajaa, jotka häiriköivät myös sisällä kokouspaikalla. Osa osakkeenomistajista ahdistui ja koki matkan kokouspaikalle kujanjuoksuksi.

Tänä vuonna paikalla ei ollut yhtään mielenosoittajaa, vain muutama kansalaisliikkeen videodokumentaristi. Ulkopuolisten pääsy lähelle kokouspaikkaa oli nyt estetty näyttävästi nauhoilla.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja