Mainos

Talviuniltaan heränneen Juuso-karhun ja Sulo-isännän lämmin jälleennäkeminen – ”Yhdessä istuskelimme ja suukottelimme railakkaasti”

Koko Suomen julkkiskarhu-Juuso on herännyt talviuniltaan. Aamuseitsemältä Juuso kömpi ulos kolostaan kauniiseen kevätsäähän.

Kuusamon suurpetokeskuksessa asuva Juuso-karhu tallusti pitkiltä talviuniltaan suoraan herkkupöytään. Tarjolla oli Juuson herkkuja: hunajaa, marjoja ja hedelmiä.

– Siinä me sitten yhdessä istuskelimme ja suukottelimme railakkaasti, Juuso-karhun isäntä Sulo Karjalainen kuvailee kaverusten lämmintä jälleennäkemistä.

– Ihan kuin olisi eilen viimeksi tavattu. Kyllä Juuso muistaa, isäntä iloitsee.

Loka-marraskuun vaihteessa talviunille vetäytyneen karhun houkutteli esiin lämpimästi paistanut kevätaurinko. Karjalaisen mukaan Kuusamossa on tänään saatu nauttia usean asteen lämpötilasta. Öisin lämpömittari laskee vielä nollaan ja lunta on 70–80 senttiä.

"Se taisi mennä sokerihumalaan"

Hiljalleen useita kuukausia talviunilla torkkunut Juuso-karhu palaa kuitenkin normaaliin arkeen.

– Pikkuhiljaa sen maha alkaa venymään, kun sinne laittaa lisää ja lisää ruokaa. Näin aluksi se ei voi syödäkään paljoa, kun maha on talviunien aikana kuivunut kasaan, Karjalainen selittää.

Ensitöikseen Juuso-karhu ampaisi kitaansa purkillisen hunajaa, mikä saattoi isännän mukaan olla hieman liikaa.

– Se taisi mennä siitä vähän sokerihumalaan, kun köllötteli aluksi tuossa lumella. Nyt se on kuitenkin jo selvinnyt, Karjalainen veistelee.

Juuson herääminen on Karjaiselle virallinen merkki kevään käynnistymisestä. Vapun jälkeen myös suurpetokeskuksen ovet aiotaan avata vierailijoille.

Juuso-karhun heräämisestä uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.