Mainos

Juuso-karhu heräili talviuniltaan – näki Suomen kevätsään ja painui takaisin nukkumaan

Kuusamon suurpetokeskuksessa elävä koko Suomen julkkiskarhu Juuso on näyttänyt heräämisen elkeitä talvipesästään. Lempeä peto kurkisteli alkuviikosta koleaa kevätilmaa, mutta päätyi sitten jatkamaan uniaan kylmän sään vuoksi.

Kuusamon suurpetokeskuksen isännän Sulo Karjalaisen mukaan Juuso-karhu heräilee talviunilta kunnolla vasta vapun jälkeen parempien säiden myötä.

– Juuso antoi viitteitä heräämisestä. Nokka tuli ulos pesästä ja siinä se tirkisteli hetken säätä, mutta painui sitten takaisin nukkumaan. Vapun jälkeen lämpimien kelien myötä heräillään vasta kunnolla, Karjalainen selventää.

Kuusamossa on tullut tällä viikolla useita kymmeniä senttejä lunta.

"Päivä kerrallaan herätään"

Talviunilta herääminen tapahtuu karhuilta pikku hiljaa.

2:14

– Päivä kerrallaan herätään. Ensin istutaan tokkurassa pesäpaikan vierellä ja siitä lähdetään pikku hiljaa ruokapaikkaa kohti. Nälkä ei ole heti herättyään vaan ruokahalu palaa vähitellen. Karhun maha on kuihtunut unien aikana kasaan, jonka vuoksi syödään vain pieniä paloja. Juuso saa herättyään hunajaa, Karjalainen kuvailee heräämisen vaiheita.

Juuso-karhu ja hänen isäntänsä Sulo Karjalainen ovat ihastuttaneet suomalaisia erikoisen lämpimällä suhteellaan vuosien ajan. Karjalainen on jopa nukkunut Juuson vieressä talvipesässä.

Juuso piti hiljattain oman taidenäyttelynsä ja Karjalainen nähtiin vieraana myös Linnan juhlissa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.