Mainos

Talviunilta heränneet karhut temmelsivät keväthangilla – suloiset kuvat Mallasta ja Jemmasta hurmaavat

Ranuan eläinpuiston ruskeakarhut Malla ja Jemma ovat heränneet pitkiltä talviunilta. Kun luukut aitauksiin puolelta päivin avattiin, molemmat karhut säntäsivät tahoillaan ihmettelemään kevättä. 

Karhuista vanhempi kahdeksanvuotias Malla hoksasi heti ulospäästyään sitä odottamaan jätetyn herkkukäärön, jonka se nopeasti nappasi mukaansa ja painui natustamaan herkkujaan takaisin pesään.

Kolmevuotias Jemma sen sijaan nautti raikkaasta kelistä pidempään.

– Jemma otti ilon irti elämästä kevät hangilla. Ensin se kanniskeli herkkukääröä pitkin hankia. Sitten aloimme ihmetellä, mitä ihmettä se aitauksessa kaivoi. Siellä se vain kaivoi ja kaivoi, niin että koko karhusta näkyi pelkkä pylly. Viisi minuuttia se teki töitä, että sai kaivettua sieltä viime syksyisen hirven nahan palasen. Kauhean onnellinen se oli, Ranuan eläinpuiston intendentti Mari Heikkilä hymähtää.

Aarteen löydettyään touhukas Jemma painoi ympäri aitausta. Ensin aarteensa kanssa, kunnes myöhemmin karhu hoksasi aikaisemmin löytämänsä suuren herkkukäärön.

– Varsin hauskaa sillä oli, mutta kyllähän se ottaa kunnon päälle, kun makaa ensin viisi kuukautta ja lähtee sitten juoksemaan keväthangille. Pistäähän se puuskuttamaan, Heikkilä naurahtaa.

Uni maistui kontioille tänä talvena hieman tavallista pidempään, sillä niiden talvilepo kesti melkein viisi kuukautta. Malla ja Jemma siirtyivät talviunille loka-marraskuun vaihteessa, mikä on hieman normaalia aikaisemmin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.