Varmin kevään merkki ja päivän hellyttävin video: Korkeasaaren karhut heräsivät talviuniltaan kieriskelemään ja laskemaan mäkeä

1:31
Kevät on saapunut! Korkeasaaren naaraskarhut heräsivät – tältä näytti karhujen temmellys talviunien jälkeen

Kevät tuoksuu jo Korkeasaaren karhujen kuonoihin. 20- ja 15-vuotiaat naaraskarhut ovat heränneet talviuniltaan ja kömpivät tänä aamuna ensi kertaa ulos lumiseen tarhaansa.

Lämpöasteet ja lumien sulaminen näyttävät herättävän karhut myös Korkeasaaressa. Joitakin viikkoja sitten suojasäiden aikaan karhut havahtuivat hereille, söivät hieman ja jatkoivat uniaan pitkän pakkasjakson yli. Pakkasten lauhduttua talvipesässä alkoi jälleen liikehdintä.

Tänään karhuilla riitti jo energiaa, kun ne rynnistivät ulos ensimmäisiin lumileikkeihin. Toinen karhuista kaivoi ensi töikseen lumen alta vanhat herkkunsa. Jään kuorruttamaan lumeen ja puunrunkoihin oli nautinnollista hangata talviturkkia.

Vuosi aloitettiin paineilla

Lumessa kieriskelyt päättyivät mahalaskuun mäkeä alas. Kevään ensimmäiset karhunpainit käytiin pienen ärinän ja montaa laukka-askelta myöhemmin hengästyneen ähinän säestyksellä. Väsähdettyään karhut saavat vetäytyä päiväunilleen.

Tänä talvena Korkeasaaren karhut nukkuivat makoisat kolmen kuukauden talviunet ja heräsivät myöhempään kuin aiempina vuosina.

Viime vuonna karhut heräsivät Korkeasaaressa 18. helmikuuta eli viikkoa aiemmin kuin tänä vuonna.

Katso ylhäällä olevalta videolta, miten karhut ottivat lumen vastaan herättyään!

Lähde: Korkeasaaren eläintarha

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja