Mainos

Talvista säätä myös etelään – päivisinkin pakkasasteita

Sää kylmenee viikonloppuna ja edelleen alkuviikolla maan etelä- ja keskiosassa. Ensi viikon alussa pakkasia mitataan myös päivällä etelässä asti. Lapissa sää hieman lauhtuu kovista pakkasista.

Sää muuttuu ainakin väliaikaisesti talvisemmaksi etelässä asti. Viikonloppu on maan länsiosissa melko aurinkoinen, idässä pilvisyys on runsaampaa.

– Sunnuntaina maan keskiosan yli kulkee lumisadealue ja sateita voi ulottua paikoin myös etelään. Lumikuuroja voi tulla myös muualla, etenkin länsirannikolla ja pohjoisessa. Alkuviikolla pakkasasteita on yötä päivää koko maassa, sanoo MTV:n Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Etelässä pakkasta on alkuviikolla päivisin nollasta viiteen astetta, maan keskiosassa muutamasta pakkasasteesta -10 asteeseen ja pohjoisessa -10…-20 astetta. Lauhinta on rannikoilla. Paikoin voi tulla heikkoja lumisateita.

Tämän hetken ennusteen mukaan tiistai-iltana Suomeen on kuitenkin saapumassa voimakas matalapaine. Samalla sää alkaa lauhtua aina plusasteille asti.

– Tulossa voi olla myös myrskyä. Loppuviikolla sää näyttää taas kylmenevän. Talvi ei taida tänä vuonna tulla kertaheitolla, kuten viime vuonna, vaan vähitellen. Välillä pohjoisesta pääsee meille kylmää ilmaa ja lumisateita, välillä taas lauhtuu. Näyttää kuitenkin siltä, että ensi viikolla talvi kietaisee mukaansa suuren osan Suomea, sanoo Aleksi Jokela.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso viikonlopun alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.