Talvisodan muistomerkin suunnitellut kuvanveistäjä Pekka Kauhanen on kuollut

Kuvanveistäjä Pekka Kauhanen on kuollut. Asia vahvistetaan STT:lle hänen lähipiiristään.

Kauhasen yksi viime aikojen tunnetuimmista töistä on talvisodan kansallinen muistomerkki Valon tuoja Helsingin Kasarmitorilla. Haponkestävästä teräksestä valmistettu muistomerkki paljastettiin talvisodan syttymispäivänä marraskuun viimeisenä vuonna 2017.

Kauhanen kuoli vaikeaan sairauteen alkuviikosta Espoossa. Hän oli syntyisin Leppävirralta ja oli kuollessaan 65-vuotias. Kauhasen ura katkesi kesken aktiivisen luomiskauden ja työskentely jatkui sairaudesta huolimatta, kerrotaan hänen lähipiiristään.

Kauhanen tunnettiin suomalaisen kuvanveistotaiteen omaleimaisena edustajana. Kauhanen itse luonnehti veistoksiaan legotekniikalla tehdyiksi. Hän yhdisteli niissä eri materiaaleja, joita valettiin esimerkiksi pronssiin tai ruostumattomaan teräkseen.

Kauhasen töille tyypillistä oli, että hän jätti veistostensa tyhjän sisustan näkyviin rei'ittämällä. Näin on myös talvisodan muistomerkissä. 


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.