Talvinen käänne! Viikonloppuna lunta voi tulla missä päin Suomea tahansa – ja liukkaus voi yllättää

Viikonloppuna Suomen säässä nähdään talvinen käänne. Sunnuntaina valkoinen maa on mahdollinen koko maassa.

Viikonlopun sääennuste enteilee Suomeen viime viikkoja talvisempaa keliä. Pohjoisesta virtaa kylmää ilmamassaa perjantaista alkaen ja Lappiin leviää lumisateita. Perjantain kuluessa sää muuttuu selkeämmäksi Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

– Ensi yön aikana sää selkeytyy etelässäkin ja selkeillä alueilla yöstä on tulossa kylmä. Yön aikana Lapissa sataa paikoitellen lunta. Pakkasta on koko maassa, Forecan meteorologi Joanna Rinne kertoo.

Lauantaina paistaa aurinko

Rinteen mukaan lauantain sää näyttää aurinkoiselta. Keski-Suomessa on vähäistä pilvisyyttä ja Pohjois-Karjalassa voi sataa lunta.

– Huomenna päivälläkin melkein koko maassa on pakkasta. Länsirannikolla mittari voi kohota nollaan, mutta alimmillaan päivällä voi olla 5 astetta pakkasta.

Sunnuntaina lumisateet ovat mahdollisia koko maassa. Rinne kertoo, että Suomen ylitse liikkuu hajanainen sadealue ja tuolloin lunta voi sataa myös etelään.

– Lumikaaosta ei ole luvassa. Ennusteen mukaan näyttää siltä, että tunnin tai pari voi melkein missä päin Suomea vain leijailla hiutaleita. Suuria kertymiä ei ole tulossa, enemmillään senttiä tai kahta. Voi sanoa, että viikonloppuna sää kääntyy talviseen suuntaan.

Ajokeli liukas, talvinen keli jatkuu

Rinne muistuttaa, että sään muuttuessa viikonloppuna talviseksi autoilijoiden on syytä varautua liukkaisiin keleihin.

Liukkaus saattaa yllättää sielläkin, missä sitä ei heti osaa odottaa. Talvisen sään ennustetaan jatkuvan vielä ensi viikolla.

– Ensi viikolla aamun työmatkaliikenteessä kannattaa varautua liukkauteen. Jo maanantaina maan yli liikkuu uusi sadealue, joka voi tuoda lisää lunta. 

Miltä viikonlopun sää näyttää? Katso 102 paikkakunnan ennuste tästä!


Lue myös:

    Uusimmat