Mainos

Sukset ja pulkat ulos kellarista: Talvi saapuu viimein myös etelään – luvassa lunta ja kireää pakkasta!

Talvea on saatu odotella eteläisimmässä Suomessa, mutta nyt se näyttäisi viimein olevan tulossa. Pakkanen kiristyy loppuviikosta ja luntakin pitäisi sadella. Hyvässä lykyssä pulkkailemaan pääsee Helsingissäkin ensi viikolla ja sisämaassa suksillekin voi löytyä käyttöä. 

Maan etelä- ja lounaisosassa tullaan nauttimaan talvisista säistä, kun viikonloppuna pakkanen kiristyy ja vesisateet muuttuvat lumikuuroiksi. Sunnuntaina sää selkenee ja luvassa on aurinkoa.

Sään ennustetaan muuttuvan talviseksi myös Etelä-Suomessa viikonlopun aikana. Torstaina maan etelä- ja keskiosassa sataa vettä, jonka ennustetaan muuttuvan lumisateeksi viikonlopun aikana. Pakkasta arvioidaan olevan etelässä muutamia asteita.

– Viikonlopusta on tulossa tuulinen, jolloin navakka ja puuskainen tuuli tekee ilmasta kylmemmän tuntuisen iholla, arvioi Forecan päivystävä meteorologi Riikka Lahtinen.

Navakka tuuli voi jatkua ensi viikon alkupuolelle asti.

Hiihtokelejä saatetaan joutua odottelemaan

Pakkasen myötä maa tulee todennäköisesti pysymään valkoisena. Lumisateiden ennustetaan loppuvan sunnuntaina, jolloin aurinkokin voi paistaa. 

On paikkakuntakohtaista, pääseekö viikonloppuna nauttimaan hiihtokeleistä.

– Suurimassa osassa maata on jo lumipeite, mutta maan etelä- ja lounaisosassa sateet jäävät vielä vähäisiksi. Varsinais-Suomessa ja sisämaassa voi hyvällä tuurilla ottaa sukset esiin.

Ensi viikolla Suomeen ennustetaan saapuvan vielä toinen lumisadealue, joka saattaa tuoda lisää lunta vähälumiseen Lounais- ja Etelä-Suomeen.

– Jos ensi viikolla saapuva sadealue tuo lisää lunta maahan, silloin etelässäkin voidaan päästä pulkkailemaan. Se jää kuitenkin vielä nähtäväksi.

Kireää pakkasta koko maahan

Meteorologi arvioi, että Suomeen saapuva korkeapaine kiristää pakkaslukemia koko maassa. Päivälämpötilasta ennustetaan alkuviikosta -5 astetta ja itäosassa jopa -10 pakkasastetta.

Ennusteen mukaan ensi viikolla torstaista on tulossa viikon kylmin.

– Silloin etelässäkin pakkasmittari voi näyttää kireitä lukemia. Etelä-Suomessa pakkanen saattaa kiristyä yöllä jopa 20 asteeseen ja maan pohjoisosissa pakkasta saattaa olla jopa 30 astetta.

Katso paikkakuntasi sääennuste!


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.