Talvimyräkän vuoksi peruttu laivavuoroja – Etelä-Suomen alueella useita varoituksia voimassa: tuuli voi puhaltaa jopa 23 metriä sekunnissa

4:21
Pekka Pouta kertoi Huomenta Suomessa myrkytuulista ja povaili samalla myös mustaa joulua Etelä-Suomeen.

Myrskytuuli puhaltaa tänään iltapäivästä alkaen eteläisillä ja lounaisilla merialueilla. Myös maan etelärannikolla puuskat voivat olla voimakkaita.

Ilmatieteen laitos varoittaa lännen ja luoteen välisestä myrskytuulesta Suomenlahdella, Pohjois-Itämerellä, Ahvenanmerellä ja Saaristomerellä. Tuuli voi puhaltaa 23 metriä sekunnissa. Myös kovaa aallokkoa on luvassa.

Sää vaikuttaa osin myös laivaliikenteeseen. Eckerö Line kertoo peruneensa kaksi lähtöä turvallisuuden ja matkustusmukavuuden vuoksi.

Peruuntuneet vuorot ovat M/s Finlandian lähdöt kello 15.15 Helsingistä ja kello 18.30 Tallinnasta. Muut lähdöt ajetaan normaalisti.

Yhtiö kertoo ottavansa yhteyttä lähdöille matkan varanneisiin asiakkaisiin.

Tallink Siljan laivat liikennöivät normaaliin tapaan, kertoo yhtiön viestintäjohtaja Marika Nöjd STT:lle.

– Emme ole vielä perumassa mitään, mutta tietysti kun nähdään, millainen sää todellisuudessa on, niin sitten voi tulla joitain myöhästymisiä, Nöjd sanoo.

Huonoon ajokeliin kannattaa varautua maan keskiosissa sakean lumisateen vuoksi. Päivästä alkaen erittäin huono ajokeli piinaa Satakunnasta aina Pohjois- ja Etelä-Karjalaan saakka.

Yötä kohti sateet ja tuulet alkavat hellittää.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja