Talven trendi lupaa Kaisa Mäkäräiselle hyvää – takaa-ajoon kauden herkullisimmat lähtökohdat!

Ampumahiihdon naisten maailmancupin takaa-ajoon lähdetään kauden herkullisimmista lähtökohdista, kun vino pino kilpailijoita starttaa Italian Antholz-Anterselvan kisaan pienin eroin. Talven aiempi trendi lupaa lisäksi Kaisa Mäkäräiselle hyvää.

Mäkäräinen starttaa takaa-ajoon toiselta sijalta. Kärkinaisen, Tshekin Marketa Davidova kaula Mäkäräiseen on pikakilpailun jälkeen vain 1,7 sekuntia.

Mäkäräinen voitti kauden ensimmäisen takaa-ajon Pokljukassa lähdettyään siihen ykkösenä pikakisan jälkeen. Sen jälkeisissä kolmessa takaa-ajossa suomalaistähti on nostanut asemiaan joka kerta.

Mäkäräinen voitti kauden toisenkin takaa-ajon, startattuaan tuolloin Hochfilzenin kisaan kakkosena.

Kauden kolmanteen takaa-ajoon Mäkäräinen lähti Nove Mestossa 58:ntena flopattuaan pikakilpailussa täysin. Tuolloin suomalainen nousi 22 sijaa ja oli takaa-ajossa 36:s.

Viimeisimmässä Oberhofin takaa-ajossa Mäkäräinen kohensi jälleen asemiaan pikakilpailusta 22 sijalla. Hän oli takaa-ajossa juuri 22:s.

On tosin paikallaan mainita, että Mäkäräisen kaksi edellistä takaa-ajokilpailua takkusivat ammunnallisesti. Nove Meston takaa-ajossa Mäkäräinen räiski neljällä ampumapaikalla kuusi sakkoa, ja Oberhofissa viisi sakkoa.

Mutta.

Mäkäräinen suoriutui torstain pikakisassa penkalla paremmin kuin pitkään aikaan. Kahden ammuntapaikan kisasta kertyi ainoastaan yksi sakko. Viimeksi Mäkäräinen oli selvinnyt ainoastaan yhdellä sakolla yhdeksän henkilökohtaista kisaa takaperin.

Tuore onnistuminenkin lupaa itseluottamusruiskeen kera Mäkäräiselle hyvää.

23 naista minuutin sisään

Paitsi että takaa-ajon lähtöasetelma on suomalaisittain kutkuttava, se on sitä myös koko lajin vinkkelistä. Minuutin sisään mahtuu kärkisijasta alkaen enemmän naisia kuin kauden yhdessäkään aiemmassa takaa-ajokilpailussa: 23.

23:nneksi pikakisassa sijoittunut Kanadan Rosanna Crawford hävisi voittaja Marketa Davidovalle vain 58,3 sekuntia.

15,2 sekunnin sisällä takaa-ajon lähdössä on puolestaan kahdeksan kärkinaista.

Ammuntapenkoilla tullaan näkemään useiden naisten rinta rinnan -taistelua. On suuret todennäköisyydet, että viimeisen lenkin palkintokorokekamppailuissa on mukana useita kilpailijoita, Mäkäräinen mukaan lukien.

Ja samalla kun asetelmat ovat tiukat, kaksi sakkoakaan eivät olisi Mäkäräisen hurjalla hiihtovoimalla ennakkoon ajatellen välttämättä liikaa.

Naisten takaa-ajo käynnistyy tänään Antholz-Anterselvassa Suomen aikaa kello 14.30.