Tältä se nyt näyttää: yleisö pakkautui huippuottelun katsomoon "koronapesäkkeessä"

Unkarin Budapestissä käytävän Uefan Super Cup -jalkapallo-ottelun yleisöstä saatiin hyvää tv-kuvaa juuri, kun ottelu oli alkamassa. Bayern Münchenin ja Sevillan väliseen peliin päästetty yleisö kirvoitti etukäteen runsaasti koronaviruspelkoa.

MAINOS

Super Cupin finaali C Morella ja Subilla!

Bayern München – Sevilla torstaina
klo 21.55

Ottelua voi seurata Subilla, C More Sport 1:llä ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa.

Turvavälejä näytetään katsomossa monilta osin noudatettavan, mutta joissain paikoin yleisö on kylki kyljessä. Yleisössä näkyy paljon kasvomaskeja, mutta maskittomiakaan katsojia ei tarvitse lehtereiltä etsimällä etsillä.

Ottelun pelaaminen katsojien läsnäollessa on herättänyt kritiikkiä, sillä koronatartunnat ovat lisääntyneet Unkarissa viime viikkoina räjähdysmäisesti. Muun muassa Baijerissa on pelätty, että ottelu kostautuu viruslingoksi. Budapestin pormestari Gergely Karacsonykin vastusti ottelun pelaamista yleisön kera.

Euroopan jalkapalloliitto Uefan puheenjohtaja Aleksander Ceferin kertoi ennakkoon, että ottelu pelataan noin 16 000 katsojan edessä, kun Puskas Arenan kapasiteetti on 67 000 katsojaa. Ceferinin mukaan turvatoimet ovat tiukat, ja faneilla ei hänen mukaansa ole terveysriskejä.

– Helpointa meille olisi olla tekemättä mitään, ja terveys on ykkösasia, mutta me haluamme tuoda toivoa, Ceferin puolusteli yleisön päästämistä katsomoon.

Bayernin puheenjohtaja Karl-Heinz Rummenigge arvioi ennakkoon, että Budapestiin matkustaa "alle tuhat" Bayernin kannattajaa. Sevillasta Unkariin on matkannut arviolta noin 500 kannattajaa.

Sevilla siirtyi ottelussa 1–0-johtoon 12. minuutilla Lucas Ocamposin rangaistuspotkusta ampumalla maalilla. Super Cup on Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan voittajajoukkueiden välinen peli.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja