Tältä näyttää uusi äitiyspakkaus 2016 – mukana uutuustuote!

Asiakkaiden palaute on huomioitu uuden äitiyspakkauksen sisältöä suunniteltaessa. Tänä vuonna pakkauksessa on ensimmäistä kertaa mukana unilelu. Pakkauksessa on myös toppapuku, joka on saanut runsaasti kehuja.

Äitiyspakkauksen sisältö kootaan ja kilpailutetaan vuosittain. Asiakkaiden toiveiden pohjalta pakkaukseen on vuonna 2016 otettu entistä enemmän käytännöllisiä puolipotkuhousuja potkupukujen rinnalle.

Pakkauksessa on edelleen mukana lapsen satukirja. Bodyt ovat olleet suosittuja aina, ja nyt pakkauksesta löytyy myös jatkopalabodyja. Harsot edelleen mukana, ja niitä myös toivotaan.

Valitsijaraati tarttui myös asiakkailta tulleeseen toiveeseen unilelusta. Tänä vuonna pakkauksessa on ensimmäistä kertaa pehmeä unipupu, jonka etupuolella on Kela-Kerttu-brodeeraus. Kevyttoppapuvussa uutta ovat suloiset korvat.

Kela2016_P15409.38

IMG_0048

IMG_0047

IMG_0051

IMG_0084

IMG_0083

Kela2016_P15409.02

Kela2016_P15409.03

Vaikka asiakkaiden toiveet vaihtelevat ajan mukana, tietyt suosikit säilyttävät paikkansa.

− Toppahaalari ja makuupussi ovat palautteen perusteella vuodesta toiseen asiakkaiden suosikkituotteita. Myös viime vuoden uutuudet kuumemittari ja kuolahuivi ovat saaneet paljon positiivista palautetta ja ovat siksi edelleen mukana pakkauksessa, kertoo etuuspäällikkö Johanna Aholainen.

Pakkauksesta jopa oma emoji

Uudessa pakkauksessa on yhteensä 56 tuotetta, joiden julkistuksessa koettiin harvinainen yllätystilanne, kun pakkauksen kuvat lipsahtivat julki ennen aikojaan. Pakkauksen tuotteiden hinta on 140 euroa, mutta jos tuotteet hakisi itse kaupasta, rahaa menisi todennäköisesti enemmän.

Emoji?

Emojit ovat kuvia, kuten hymy- tai surunaamoja, joilla kuvataan esimerkiksi tunnetiloja. Suomi julkaisi joulukuussa 2015 ensimmäisenä maana maailmassa omat emoji-kuvasymbolinsa. Äitiyspakkaus-emoji on osa tätä kokoelmaa.

Uutta äitiyspakkausta aletaan jakaa, kun edellinen pakkaus on jaettu loppuun. Pakkauksen vaihtumisajankohta vaihtelee hieman vuosittain, sillä se riippuu äitiysavustushakemusten määrästä. 

Kela jakaa vuosittain noin 60 000 äitiysavustusta, joista pakkauksia on 40 000.

Ensimmäisen äitiyspakkauksen käyttöönotosta on lähes 80 vuotta.

Melkein satavuotias äitiyspakkaus on kuitenkin edelleen ajan hermolla: sille on kehitelty oman emoji, siis hymiö, jossa vauva nukkuu ensimmäistä yötään pakkauksen laatikossa.

Äitiyspakkauksesta julkaistiin myös trendikäs aikuisten värityskuva. 

MTV seuraa äitiyspakkauksen julkistusta paikan päällä – myöhemmin luvassa video! Artikkeli päivittyy sitä mukaa kun tietoa on tarjolla.

Lähde: Kela 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja