Tältä näyttää Riku Nieminen uudessa Spede-elokuvassa

Riku Nieminen näyttelee Spedeä uudessa elokuvassa. 

Tuomas Marjamäen Spede, nimittäin (2017) ja Uuno on numero yksi - Turhapuron koko tarina (2021) -elämäkertoihin pohjautuvan Spede-elokuvan kuvaukset ovat alkaneet.

Elokuvan pääroolissa Spede Pasasena nähdäänRiku Nieminen. Vesa-Matti Loirin roolia näyttelee Aku Sipola. Simo Salmisena nähdään Mikko Töyssy ja Ere Kokkosena Joonas Nordman. Speden vaimoa Pirjo Pasasta näyttelee Minka Kuustonen

– Roolin tarjoamisen aikaan Spedestä oli juuri tullut julkisuudessa esiin synkkiä puolia, joten otin kompleksisen roolin vastaan mielenkiinnolla ja haasteena. Tutkin monien videoiden kautta Speden elekieltä, sisäistä rytmiä, tapaa olla ja reagoida. Luin myös hänestä kirjoitettua ja hänen kirjoituksiaan. Siviili Pasanen ja hänen ammatillinen elämänsä ennen Speden Spelejä oli minulle pimennossa, Nieminen kuvailee tiedotteessa.

Tiedotteessa kerrotaan elokuvan tarkastelevan Speden ja kumppaneiden innovatiivisinta vaihetta elokuvan tekemisen kautta 1960-luvun lopulta Uuno Turhapuro -elokuvan läpimurtoon 1970-luvun alkupuolella. 

Elokuvan ohjauksesta vastaa Aleksi Delikouras ja käsikirjoittaa Antti Heikkinen. Elokuvaa kuvataan Suomessa ja Liettuassa ja se saapuu valkokankaille syksyllä 2023. 

Spede ei saanut kulttuuriväen arvostusta elokuvilleen, mutta hänen uskotaan myös tietoisesti vaalineen huonoja välejä esimerkiksi elokuvasäätiöön, katso video: 

2:08


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja