Tältä näyttää iPhone XR:n seuraaja – mallinnokset paljastavat designin

Applelta odotetaan tänä syksynä jälleen kolmea uutta iPhone-mallia, jotka ovat suorat seuraajat nykyisille iPhone XS Maxille, iPhone XS:lle ja iPhone XR:lle.

Uudet iPhone-huippumallit eli XS-mallien seuraajat ovat olleet esillä huhuissa ja paljastuksissa laajasti jo aiemmin, ja tuttu vuotaja OnLeaks on julkaissut niiden designista myös mallinnoksia.

Nyt OnLeaks yhdessä Pricebaba-sivuston kanssa puolestaan on julkaissut mallinnetut kuvat ja videoesittelyn malliston edullisemman jäsenen iPhone XR:n seuraajasta. OnLeaksin paljastusten osumatarkkuus on ollut viime aikoina erinomaisella tasolla. Julkaisut perustuvat tehtailta vuotaneisiin suunnittelutiedostoihin, joiden perusteella OnLeaks on materiaalinsa tuottanut. Kyse ei ole siis varsinaisesta kuvavuodosta, mutta OnLeaksin aiempien näyttöjen perusteella luotto materiaalien paikkansa pitävyyteen on korkealla.

Ulkoisesti suurimmat muutokset tämän vuoden uusissa iPhone-malleissa keskittyvät takakamera-alueeseen, joka kaikissa tulevissa malleissa näyttää olevan muodostumassa neliömäiseksi.

iPhone XR:n seuraajassa tulee olemaan kaksi takakameraa, kun nykyisessä iPhone XR:ssä on vain yksi takakamera. Huhujen mukaan tämän vuoden iPhone XR voi ”periä” nykyisten iPhone XS -mallien kamerakokonaisuuden, eli pääkameran rinnalla olisi telekamera – molemmat tarkkuudeltaan 12 megapikseliä.

iPhone XS ja iPhone XS Max -mallien seuraajiin odotetaan uutuutena kolmea takakameraa – ultralaajakulmakameraa lisänä nykyisiin iPhone-malleihin.

Etupuolella iPhone XR:n seuraaja tulee jatkamaan nykymallin linjoilla. Näytön koon pitäisi säilyä ennallaan 6,1 tuumassa, kuten myös ainakin jotakuinkin myös näytön yläreunasta löytyvän loven. Siitä löytyvät yhä etukameran lisäksi Face ID -kasvojentunnistuksen vaatimat anturit.

iPhone XR:n seuraajan mitoiksi OnLeaks kertoo 150,9 x 76,1 x 7,8 millimetriä eli kooltaan uusi malli säilyisi käytännössä edeltäjänsä (150,9 x 75,7 x 8,3 mm) kanssa samankokoisena.

Etukameroiden osalta ”Apple-tietäjä” analyytikko Ming-chi Kuo on kertonut tarkkuuden olevan kasvamassa 7 megapikselistä 12 megapikseliin. Lisäksi uusien iPhone-mallien odotetaan tukevan myös käänteistä langatonta latausta, eli mahdollistavan muiden laitteiden lataamisen puhelimen takapinnan päälle asetettuna.

Apple tulee näillä näkymiin jatkamaan uusissakin iPhoneissaan yhä omalla Lightning-liitännällään, ja näin harkittua siirtymistä USB-C-liitäntään olisi vähintäänkin lykätty.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja