Tältä Hyvinkään turmapaikalla näyttää – loukkaantuneen matkustajan vammoista ei ole tarkkaa tietoa

MTV Uutiset paikan päällä: Tältä Hyvinkään lento-onnettomuuspaikalla näyttää – yksi kuoli, yksi loukkaantui 3:16
MTV Uutiset Live kävi Hyvinkään lentoturman tapahtumapaikalla.

Hyvinkään ilmaliikenneonnettomuuden onnettomuuspaikalla on käynnistetty alueen ja koneen tutkinta.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Ilmaliikenneonnettomuudessa kuoli yksi ihminen ja yksi loukkaantui. Onnettomuus tapahtui, kun pienkoneen laskeutuminen epäonnistui, ja kone törmäsi maahan ennen kiitotietä.

Onnettomuustutkintakeskuksen erikoistutkija Juha Posion mukaan tutkinnassa siirrytään seuraavaksi loukkaantuneen lentäjän kuulemiseen. 

Posion mukaan onnettomuuden syistä ei voida tässä vaiheessa tutkintaa kertoa.

– Kun pääsemme loukkaantuneelta kysymään tietoja lisää, sitä kautta tarkentuu, mitä tässä on oikeasti tapahtunut, Posio sanoo.

Jukolan Pilotit ry:n Ilari Härkönen kertoi kuitenkin MTV Uutisille tarkempia tietoja turmaa edeltäneestä harjoituksesta.

Päätös varsinaisesta tutkinnasta lähipäivinä

Posio kertoo, kuinka lähipäivinä päätetään aloitetaanko onnettomuudesta varsinainen tutkinta, minkä jälkeen tapauksesta tiedotetaan enemmän. Varsinaisen tutkinnan kesto on kuudesta kuukaudesta yhdeksään kuukauteen.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Lentokentäntielle kello 12.39. Onnettomuudessa menehtynyt henkilö oli koneen lentäjä. MTV Uutisten tietojen mukaan kyseessä oli koulutuslento.

Lentäjän lisäksi koneessa ollut toinen matkustaja loukkaantui ja on tällä hetkellä sairaalahoidossa. Posio ei tällä hetkellä pysty kommentoimaan, kuinka vakavasti henkilö on loukkaantunut.

Lue myös:

    Uusimmat