Otkes tekee varsinaisen onnettomuustutkinnan Hyvinkään lentoturmasta – yksi ihminen kuoli

5:11
"Joku näki, että kone oli hoiperrellut alinopeudella" – konkarilentäjä kertoo, miten alastulo on mahdollisesti tapahtunut.

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) päätti tänään, että se tekee varsinaisen onnettomuustutkinnan Hyvinkään maanantain lentoturmasta. Otkes arvioi turmien jälkeen, mitkä onnettomuudet ylittävät varsinaisen tutkinnan kynnyksen.

Varsinaiset tutkinnan käynnistämisestä ilmoitti STT:lle Otkesin viestintäpäällikkö Tiina Bieber. Hänen mukaansa tutkimusryhmä nimettäneen loppuviikosta.

Otkesilla ei ollut aamupäivällä uutta kerrottavaa Hyvinkään onnettomuuden yksityiskohdista tai mahdollisesta syystä. Bieberin mukaan pelastuslaitos kertoi turman kahdesta uhrista maanantaina sen, mitä oli julkistettavissa.

Onnettomuuskoneessa oli sen pudotessa maahan kaksi keski-ikäistä miestä. Pienkonetta lentänyt mies kuoli putoamispaikalla ja toinen mies kuljetettiin sairaalahoitoon.

Hyvinkään lentopaikan päällikkö Jukka Helminen kertoi tänään aamulla, että Hyvinkään lentokentän toiminta palasi normaaliksi jo maanantaina noin kello 17:ään mennessä. Laskeutumassa ollut omatekoinen pienkone putosi maahan kiitotien etupuolelle eilen hieman puolenpäivän jälkeen.

Matkustajaliikenteen vuorolennot eivät käytä Hyvinkään lentokenttää. Pienellä kentällä ei ole myöskään lennonjohtoa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja