Tältä Anssi Kela näytti 20 vuotta sitten – paljastaa yllättävän yksityiskohdan Nummela-levystä

8:08
Anssi Kela toteuttaa suurta unelmaansa.

Anssi Kela muistelee Instagramissa 20 vuoden takaisia kuvauksia.

Pitkän linjan muusikko Anssi Kela julkaisi Instagram-tilillään nostalgiaa hersyvän kuvapäivityksen. 

Kuvien ottamisesta on tasan 20 vuotta aikaa. Kyseessä on hänen ensimmäiset kuvaukset sooloartistina. Kuvia käytettiin myöhemmin Nummela-levyn kannessa.

Kuvassa poseeraa eri näköinen mies, mitä tätä nykyä. Kelalla on nykyisin olkapäille ulottuvat hiukset. Tuolloin, vuonna 2000 hänellä oli puolestaan lyhyet, blondiksi värjätyt hiukset. 

– Muistan päivän hyvin. Ajelimme ympäri läntistä Uuttamaata Asko Kallosen vuokraamalla vanhalla Jaguar XJ40:llä. Suurin osa kuvista (kaikki albumin kansiin päätyneet) kuvattiin hylätyllä Essolla Vihdin ja Karkkilan välissä. Myös Nummi-Pusulan puolella oli pari kuvauspaikkaa, Kela kirjoittaa.

Muusikko paljastaa kirjoituksen yhteydessä myös yllättävän seikan. 

– Ensimmäisessä kuvassa näkyvä Ässä-arpa -tarra osui sattumalta Nummelan takakanteen. Siitä lähtien pataässä on ollut jokaisen levyni kannessa, se kuuluu pakettiin.

(Voit selata kuvia sen oikealta.)

Kela kertoo, että kuvan on ottanut jo edesmennyt legendaarinen kuvaaja Jouko "Jönssi" Lehtola.  

– Hän osasi juuri oikealla tavalla ohjata minua, ja luoda innostavaa ilmapiiriä. Askokin yritti tsempata kommentoimalla, että näytin ihan Brad Pittiltä. Tätä en tietenkään uskonut hetkeäkään. 

Kelalle ja Lehtolalle syntyi yhteistyö, ja mies valokuvasikin artistille kahden albumin kannet. 

– Hänen kuolemastaan tulee tänä syksynä kuluneeksi kymmenen vuotta, Jönssi menehtyi syöpään. Sitä taustaa vasten on hurjaa katsella nyt pitkästä aikaa näitä kuvia. Kameran edessä on viaton nuorukainen, jolla ei ollut aavistustakaan, millaiseen myllyyn joutuisi pian kuvien julkaisun jälkeen. Ja kameran takana oli mies, joka ei voinut tietää, että hänellä oli enää hyvin rajallisesti aikaa.

Kelan päivitys on saanut hänen seuraajansa nostalgisoimaan. 

– Voi sanoa myös, että ajan henkeen sopivasti sekä kasvoissa että hiuksissa oli kaikki. On goatee, pulisongit, vaalennus ja raidat, Henkka Hyppönen kirjoittaa. 

– Apua! Onko siitä tosiaan niin kauan siitä kun pidettiin alaasteella levyraati ja viidellä henkilöllä oli nummela levy mukana, eräs seuraajista kirjoittaa.

– Apua, tulipa vanha olo. Tää oli ensimmäinen levy sulta jonka äiti mulle osti kun olin pieni 3-4 luokkalainen, en nyt tarkkaa muista kummalla. Mutta kuitenkin,edelleen ehdoton lemppari ja tätä tulee usein kuunneltua, yksi faneista toteaa.

Anssi Kela kuvassa maaliskuussa.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja