Mainos

Talousviisas Korkman hallituksen toimista: ”Ei mitään raivokasta leikkaamista”

Juuri kirjan julkaissut suomalainen talousasiantuntija Sixten Korkman suomii hallitusta uudistusten huonosta valmistelusta MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa. 

Talousviisas Sixten Korkman sanoo, että paljon kritisoidun hallituksen on pakko leikata, sillä Suomen kestävyysvaje on väestön ikääntymisen takia vakava. 

– Se on väistämätöntä, kyse on siitä, kuinka leikkaukset jaksotetaan. En minä tässä hauku hallitusta, kyllä meidän täytyy leikata. Kun katsotaan, millaista hallituksen suunnittelema finanssipolitiikka on ensi vuodelle, niin se on neutraalia. Ei raivokasta leikkaamista. 

Kunnolla valmisteltuja uudistuksia

Kritiikkiä hallitus saa Korkmanilta kuitenkin leikkausten kohdentamisesta ja valmistelusta. 

– Sellainen yleisperiaate, jota pidän itse oikeana on se, että ei saa leikata kaikista pienimmiltä. Eli lapsilta. Kun puhutaan perhepolitiikasta ja päiväkodeista, niin vaikutetaan ihmisen koko elämänkaareen. Suojelisin sitä päätä. 

Korkman penää kunnolliseen analyysiin perustuvia rakenteellisia uudistuksia. Hänen mielestään korkeakoulujärjestelmässä on leikkausvaraa. 

– Ei taloustieteen opetusta tarvitsisi olla kymmenessä kaupungissa ympäri Suomea. Silloin mikään yksikkö ei ole tarpeeksi vahva antamaan kunnon opetusta. Pitäisi olla muutama vahva laitos ja muualla se voisi olla sivuaineena. 

Kritiikkiä hallitus saa myös tempoilusta, josta on Korkmanin mukaan tullut vallanpitäjien perisynti. Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.