Kysely: Suomalaiset tyytyväisiä Marinin hallituksen koronatoimiin ja turvallisuuspolitiikkaan – näistä asioista hallitukselle pyyhkeitä

Enemmistö suomalaisista antaa pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitukselle erittäin tai melko hyvän arvosanan ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikassa sekä koronaviruksen taltuttamisessa. Asia käy ilmi Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksesta.

Ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikassa erittäin tai melko hyvän arvosanan antaa 63 prosenttia suomalaisista ja koronaviruksen taltuttamisessa 58 prosenttia suomalaisista.

Kiitosta hallitus saa myös työllisyyden hoidosta, millä saralla 39 prosenttia suomalaisista antaa hallitukselle hyvän tai erittäin hyvän arvosanan.

Tyytymättömyyttä terveydenhuoltoon ja maahanmuuttoon

Tyytymättömyyttä kohdistuu ennen muuta maan talouden tilaan sekä sosiaali- ja terveydenhuoltoon. Näillä molemmilla aloilla 42 prosenttia suomalaisista antaa hallitukselle huonon tai erittäin huonon arvosanan.

Tyytymättömyyttä kohdistuu myös verotukseen ja maahanmuuttoon. Verotuksesta huonon tai erittäin huono arvosanan antaa 34 prosenttia ja maahanmuutosta 30 prosenttia suomalaisista.

Sipilän hallitusta parempi

Viime vuoden kevääseen verrattuna hallituksen arvosanat ovat parantuneet työllisyyden hoidossa sekä ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikassa. Eniten arvosanat ovat heikenneet sosiaali- ja terveydenhuollon sekä koulutusasioiden saralla.

Jos Sanna Marinin hallituksen arvosanoja vertaa pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen arvosanoihin vastaavana ajankohtana vajaat vuotta ennen seuraavia eduskuntavaaleja, Marinin hallitus saa useimmilla aloilla enemmän hyviä arvosanoja ja vähemmän huonoja kuin Sipilän hallitus. 

Marinin hallitus on suositumpi etenkin koulutus- ja sivistysasioissa sekä ulko- ja turvallisuuspolitiikassa.

Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksessa selvitettiin mielipiteitä maan hallituksen onnistumisesta eri asioissa. Tutkimuksen toteutti Kantar TNS. Tutkimusta varten haastateltiin hieman yli tuhatta suomalaista kesäkuun alussa. 

Tutkimuksen tulosten virhemarginaali on koko aineiston tasolla suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

Lue myös:

    Uusimmat