Taloustieteen suomalaisnobelisti nauratti kiitospuheessaan: "Minulla ei ole muistiinpanoja, tämä on ostoslistani"

Tuore taloustieteen nobelisti Bengt Holmström sai heti puheensa aluksi pitkät suosionosoitukset hänen kiitospuhettaan kuuntelemaan saapuneelta yleisöltä. Hyväntuulinen Holmström kiitti piheessaan läheisiään ja kollegojaan, mutta myös hauskuutti kuulijoita monilla vitseillään.

– Thank you. Thank you.

Tämän verran taloustieteen Nobel-palkinnostaan kuullut Bengt Holmström sai sanottua ennen raikuvia, pitkiä aplodeja Massachusetts Institute of Technologyssä pidetyssä kiitospuheessa.

– Minulla ei oikeastaan ole mitään muistiinpanoja, tämä on ostoslistani, mutta minusta tuntui paremmalta ottaa mukaan jotain lappuja, Holmström hauskuutti yleisöään puheensa aluksi.

Holmström totesi ihmettelevänsä edelleen, herääkö hän kohta vai onko palkinto sittenkin totta.

– Te näytätte kyllä kovin todellisilta, uudet naurut kirvoittanut Holmström sanoi.

"Oikeassa paikassa oikeaan aikaan"

Holmström kertoi aloittaneensa tieteellisen uransa akateemisten ympyröiden ulkopuolella ennen Stanfordin yliopistoa Yhdysvalloissa. Hän totesi puheessaan olleensa oikeassa paikalla oikeaan aikaan.

– Olen tietysti todella onnellinen, todella kiitollinen ja päästäni pyörällä, mutta ennen kaikkea olen ollut onnekas. Minun on pakko aivan aluksi sanoa, että paljon on ollut onnea matkassa, koska hyviä ehdokkaita on paljon.

– Olen ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Aloitin tutkimukseni akatemian ulkopuolelta. Kiinnostuin talouden kannustimista, ja satuin
Stanfordiin juuri kun aihe alkoi nousta.

Kiitokset erityisesti vaimolle

Holmström kiitti puheessaan erityisesti vaimoaan.

– Tärkein on vaimoni, hän on nytkin jossain täällä. Urani on ollut iso uhraus perheelleni ja vaimoni on aina ollut iso ura tätä yhteistä yritystä.

– Kiitän myös poikaani, joka nyt ei ole täällä, mutta on ollut osallisena tähän.

Kiitoksensa saivat myös ystävät MIT:ssä sekä erityisesti kanssavoittaja Olivar Hart Harvardin yliopistosta.  

Liikanen kehuu myös ruotsalaisia:"Pystyivät palkitsemaan suomalaisen" 1:28

Lue myös:

    Uusimmat